Energy Expo - Join the revolution

Galaxy A56, deja în teste. Este programat pentru lansare abia în primăvară

Scris de | 19 septembrie, 2024
Galaxy A56, deja în teste. Este programat pentru lansare abia în primăvară

Galaxy A55 s-a dovedit a fi un adevărat succes pentru Samsung, telefonul oferind cam tot ceea ce ai nevoie de la un dispozitiv mid-range în 2024, și chiar puțin peste ceea ce oferă alți producători în gama de preț de 350 spre 500 de euro. De aceea, faptul că deja un model Galaxy A56 este în teste, este un motiv de bucurie pentru fani. În primul rând, pentru că urmează să primim un model cu îmbunătățiri și mai mari față de modelul actual, dar și pentru că asta înseamnă că Galaxy A55 se va ieftini și mai mult după lansarea noului telefon.

Prototipuri de Galaxy A56 sunt acum testate pentru compatibilitate cu rețelele GSM

Smartprix citează surse proprii care spun că Galaxy A56 ar fi deja în teste de rețea, ceea ce înseamnă că există deja prototipuri funcționale cu telefonul. Aceste teste sunt realizate pentru a asigura compatibilitatea noilor dispozitive cu rețelele de telecomunicații 4G și 5G și avem chiar și un screenshot care demonstrează că un dispozitiv Samsung, cu numele Galaxy A56 5G, era în teste pe 17 septembrie 2024. Acesta are numărul de cod SM-A566B/DS, un cod foarte similar față de cel al lui A55 (SM-A556B/DS).

Deja telefonul apăruse recent și în baza de date GeekBench, cu un scor nu tocmai îmbunătățit față de Galaxy A55-ul deja existent. Noul chipset Exynos 1580 din A56 de la Samsung ar obține un scor similar în testele Single-Core și Multi-Core față de 1480-ul folosit pe A55, însă trebuie să luăm în calcul că vorbim despre un procesor care nu a fost încă confirmat oficial, testat pe un dispozitiv care este încă în stadiu de prototip. Performanța finală și optimizările hardware și software se fac mai târziu în producție, iar Galaxy A56 nu este așteptat pe piață până prin luna martie.

Procesorul Exynos 1580 este așteptat din nou cu un design intern octa-core cu patru nuclee de performanță înaltă Cortex-A720, dintre care unul la frecvență de 2,91 GHz și trei la 2,6 GHz, alături de trei nuclee eficiente Cortex-A520 la 1,95 GHz. Acesta va baneficia, din nou, de un GPU Xclipse, de data aceasta modelul 540, realizat folosind arhitectura RDNA de la AMD, ceea ce va asigura un aport de performanță în gaming, în special. Modelul testat pe GeekBench avea 8 GB memorie RAM, și probabil că nu va depăși această valoare nici în varianta finală, decât dacă Samsung pregătește și ceva funcții AI. Totuși, compania pare hotărâtă să țină Galaxy AI pe dispozitivele flagship, pentru a avea un diferențiator mare atunci când iei în calcul upgrade-ul de la un mid-range la flagship.

Desigur, toate aceste detalii sunt neconfirmate și există destul de mult timp între prezent și momentul lansării din primăvara anului viitor, încât planurile companiei să se mai schimbe pe parcurs.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , ,