Energy Expo - Join the revolution

Galaxy A16 programat pentru 6 ani de actualizări software

Scris de | 19 septembrie, 2024
Galaxy A16 programat pentru 6 ani de actualizări software

Samsung deja oferă cel mai bun suport software în zona smartphone-urilor cu Android, cu șapte ani de actualizări pe flagship-uri și cinci ani pe modelele din seria Galaxy A. începând cu generația următoare însă, Galaxy A ar putea trece de la patru ani de actualizări de sistem și cinci de securitate la șase ani de suport software complet. Astfel, diferența de suport software ar deveni de un an între un model entry-level precum viitorul Galaxy A16 5G și un Galaxy S25 Ultra.

Samsung ar putea începe cu Galaxy A16 să ofere suport software extins și pentru telefoane ieftine

Conform The Tech Outlook, care pare că a pus mâna pe o prezentare oficială a lui Galaxy A16 5G, în care este comparat cu modelul curent, Galaxy A15, noul model va primi câteva upgrade-uri hardware, dar și un upgrade la capitolul suport software. Șase ani de actualizări de sistem, dar și de securitate, pentru un telefon care va costa, cel mai probabil în zona 200 de euro. Practic, Samsung va avea unul dintre cele mai longevive smartphone-uri ieftine din piață.

Se pare însă și că Samsung dorește să ofere un telefon mai bine „dotat” la acest preț de pornire mic. Vorbim despre un ecran mai mare, de 6,7”. Acesta rămâne însă Full HD+ cu panel LCD și refresh rate la 90 Hz, cu luminozitatea de 800 nits. Apoi, procesorul face trecerea de la un Dimensity 6100+ de la MediaTek, la MediaTek Dimensity 6300 pe anumite modele și Exynos 1330 pe altele, ambele la 2,4 GHz, față de 2.2 GHz pe generația anterioară.

Telefonul este și puțin mai ușor la 192g și mai subțire, la doar 7,9mm în profil, iar construcția va fi acum rezistentă la apă și praf la standardul IP54. Asta înseamnă că telefonul poate „supraviețui” dacă telefonul se udă accidental, sau dacă îl folosești în ploaie, dar nu ar trebui scufundat. Există însă și un „downgrade”: Galaxy A16 5G va fi livrat fără un jack de căști de 3,5mm, putând conecta pe fir doar căști de tip USB-C.

Se pare că Galaxy A16 5G nici măcar nu este foarte departe de lansare. Tech Outlook spune că acest model va debuta pe piața din India, mai întâi, la sfârșitul lunii septembrie. Modelul A15 a fost lansat în magazine în ianuarie 2024.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , ,

Sursa: The Tech Outlook