Energy Expo - Join the revolution

Nintendo Switch 2: lista componentelor și primele imagini „neoficiale”, scăpate pe internet

Scris de | 18 septembrie, 2024
Nintendo Switch 2: lista componentelor și primele imagini „neoficiale”, scăpate pe internet

Nintendo a promis că va dezvălui detalii despre următoarea sa consolă, numită momentan neoficial „Switch 2”, înainte de sfârșitul anului său fiscal curent, care se termină pe 31 martie 2025. Asta înseamnă că suntem la maximum jumătate de an distanță de la dezvăluirea, și probabil chiar lansarea noii console, iar faptul că leak-uri despre acest dispozitiv încep să apară nu este tocmai ieșit din comun. Avem primele detalii despre hardware-ul Switch 2, cât și primele imagini neoficiale cu ceea ce pare a fi o consolă reală, cât și un model 3D bazat pe acestea.

Specificațiile Nintendo Switch 2 sugerează un model cu 12 GB RAM și 256 GB stocare internă

Lista de specificații este extrem de detaliată și tehnică, însă aceasta sugerează că avem de a face din nou cu o consolă portabilă care poate fi conectată la un dock pentru afișarea conținutului pe un televizor. De asemenea, noul Switch va folosi, din nou, controller-e Joy-Cons detașabile. Din ceea ce putem vedea în imagini, acestea nu vor fi compatibile cu cele ale generației Switch 1, fiind mai mari. De altfel, întreaga consolă va fi mai mare.

Se vorbește despre un ecran de 8” cu rezoluție Full HD, cât și despre posibilitatea de a afișa 4K pe un televizor prin intermediul dock-ului și metodelor de upscaling moderne. Se zvonea în urmă cu ceva vreme chiar utilizarea DLSS, în cazul în care va folosi, din nou, un chipset mobil de la NVIDIA.

Lista de specificații menționează patru componente hardware care compun pachetul Nintendo Switch 2. Primul este HGU1100, care este numele de cod al consolei. Apoi avem HGU 1110 și HGU1120, care sunt controller-ul stâng și cel din dreapta, alături de HGU1130, care este dock-ul.

Mai interesante sunt însă detaliile despre componentele interne ale consolei. Avem numele chipset-ului care va sta la baza acestui dispozitiv, dar nu știm încă cine îl produce. Acesta se numește GMLX30-R-A1 și pare că integrează atât un CPU, cât și un GPU. Apoi avem memoria RAM, cu numărul de model MT62F768M64D4EK-026, care reprezintă două cipuri de 6GB LPDDR5X, pentru un total de 12 GB, în dual channel la frecvență de 7.500 MT/s. Practic, avem parte de o îmbunătățire de patru ori față de Switch 1, dar în continuare cu 4 GB sub consolele PlayStation 5 și Xbox Series X. Memoria RAM depășește însă Xbox Series S cu 2 GB.

Apoi avem memoria flash internă, pe format UFS 3.1, deci destul de rapid la 2.100 MB/s, cu capacitate de 256 GB, de patru ori mai mare decât pe Nintendo Switch OLED, și de opt ori mai mare decât pe originalul Switch. Furnizorul este listat drept „Kaixia”, dar ar putea fi un typo pentru Kioxia, care chiar este un producător de memorii, pe când Kaixia apare pe Google drept o companie de salubritate pentru șantiere din Japonia. Alte componente menționate sunt un cip audio „Ruiwu”, un reader NFC de la NXP, un microfon, două cooler-e integrate și un radiator din cupru, un chip care face conversia DisplayPort to HDMI cu suport pentru HDMI 2.1, port Ethernet pentru dock cu viteză Gigabit și două difuzoare stereo.

Avem chiar și dimensiuni generale pentru dispozitiv, datorită unei huse: 205 x 115 x 14mm.

Lista componentelor hardware Nintendo Switch 2

  • HGU1100: Consolă de jocuri.
  • HGU1110: Controller Joy-Con stâng.
  • HGU1120: Controller Joy-Con drept.
  • HGU1130: Dock.

Lista detaliată a configurației

  • Model SoC (CPU + GPU): GMLX30-R-A1.
  • Model memorie: MT62F768M64D4EK-026 (6GX2 dual channel, LPDDR5X, 7500 MT/s).
  • Model memorie flash: THGJFGT1E45BAILHW0 (256GB, UFS 3.1, fabricată de Kaixia, 2100 MB/s).
  • Model cip audio: Ruiwu ALC5658-CG.
  • Model cititor NFC: NXP IPN7160B1HN.
  • Model microfon încorporat: CMB-MIC-X7.
  • Ventilatoare duale de răcire: model BSM0405HPJH9 și BSM0505HPJQC (cu radiator din cupru pentru gaming).
  • Conversie semnal video (DisplayPort la HDMI): cip Ruixian RTD2175N (suport HDMI 2.1).
  • Model cip de rețea: Ruiming RTL8153B-VB-CG și cip Gigabit Ethernet (baza are un port de cablu de rețea).
  • Model cip microcontroler: STMicroelectronics JSTM32G0OB0OCET6.
  • Model carcasă de protecție pentru consola de jocuri: HGU1100 (dimensiuni: 206 x 115 x 14mm, fabricată din plastic).
  • Difuzoare: MUSE BOX-L și MUSE BOX-R (stereo cu două canale).

Informațiile și imaginile rămân la nivelul de „zvon neconfirmat”

Este greu de spus dacă aceste specificații chiar sunt reale și chiar descriu o consolă Nintendo Switch 2, însă acestea sunt cele mai detaliate pe care le-am văzut până acum și ar fi în grafic pentru nivelul de upgrade generațional pe care ne-am putea aștepta să îl vedem de la următoarea consolă Nintendo, la 8 ani distanță de la debutul originalului Switch.

Deși cea mai recentă revizie de Nintendo Switch este echipată cu un ecran OLED, se pare că Switch 2 va rămâne la un LCD pentru versiunea inițială pentru a păstra costurile de producție mai mici.

Imaginile 3D fac și comparația cu Switch-ul din prezent, demonstrând cât de mare este noul Switch 2 în comparație. Se pare că noua consolă păstrează identitatea vizuală generală a consolei Switch, dar adoptă un design mai rotunjit, cu butoane și stick-uri puțin mai mari, un stand mare, similar cu cel de pe Switch OLED.

Nu rămâne decât să așteptăm confirmări din partea mai multor surse pentru informațiile de față, și, desigur să așteptăm anunțul oficial din partea Nintendo.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: VGC