Energy Expo - Join the revolution

Logitech lansează noua gamă de periferice high-end de gaming cu noi modele G915 X și G Pro

Scris de | 18 septembrie, 2024
Logitech lansează noua gamă de periferice high-end de gaming cu noi modele G915 X și G Pro

Logitech G, divizia de gaming a celebrului producător elvețian de periferice, a anunțat în cadrul evenimentului Logi Play noua sa gamă de produse din gama de top. Este vorba despre trei noi tastaturi de gaming din seria Logitech G915 X, o nouă tastatură orientată către e-Sports din gama Pro X, dar și noua generație de mouse Logitech G Pro 2 Lightspeed. Toate acestea sunt realizate folosind tehnologii noi și aduc îmbunătățiri față de modelele anterioare, bazate pe feedback-ul primit de la utilizatori.

Logitech actualizează cea mai avansată tastatură a sa cu noile modele G915 X

G915 X Lightspeed este noua tastatură „flagship”  de gaming a celor de la Logitech. Aceasta folosește același format foarte lat care a consacrat Logitech G915 încă din 2019, însă aduce câteva îmbunătățiri semnificative. În primul rând, aceasta trece, în sfârșit, la mufă USB-C în variantele wireless, deci încărcarea se face acum mai simplu, cu un cablu modern. Apoi, aceasta are acum un profil și mai redus, de 23mm înălțime, datorită noilor switch-uri mecanice.

Acestea au acum un design nou, care prinde capacele tastelor cu un sistem în formă de cruce, care va asigura și o stabilitate îmbunătățită. La interior, switch-urile folosesc un mecanism galvanic, care ar trebui să asigure o precizie mai mare la apăsare. Distanța de actuare scade, de asemenea de la 1,5 la 1,3mm, pentru o apăsare mai rapidă. Și capacele tastelor au fost semnificativ îmbunătățite, fiind realizate acum din PBT double-shot, care ar trebui să ofere o rezistență mai mare la uz în timp.

Tastatura poate în continuare fi folosită conectată la PC prin fir, prin tehnologia Lightspeed, dar și prin Bluetooth, în funcție de nevoile utilizatorilor. Autonomia este de asemenea crescută. Modelul G915 X Lightspeed promite până la 800 de ore de autonomie cu LED-urile sinse și 36 de ore cu LED-urile la 100%. Autonomia crește astfel cu 20% față de modelul original. Varianta TKL, fără numpad, bine cu până la 1.000 de ore de autonomie și 42 de ore la luminozitate maximă.

Tastatura G915 X este disponibilă în trei variante: modelele wireless G915 X Lightspeed și G915 X Lightspeed, dar și o variantă cu fir G915 X Wired Gaming Keyboard. Prețurile sunt de 995 lei pentru varianta cu fir, 1.145 lei pentru varianta fără numpad și 1.240 lei pentru varianta „completă”.

G Pro X TKL Rapid – prima tastatură de gaming Logitech cu switch-uri analogice magnetice

Tastatura Pro X TLK Rapid este o nouă variantă a tastaturii de e-Sports a companiei. Aceasta folosește un nou tip de swithc-uri analogice, cu activare magnetică. Astfel, fiecare switch în parte poate fi configurat pentru o distanță de activare diferită, în funcție de preferințele fiecărui jucător. Poți seta distanța de actuare în pași de 0,1mm, iar fiecare tastă poate avea setate câte două comenzi, la niveluri diferite de apăsare. Poți avea o acțiune la apăsare la jumătate și o altă acțiune atunci când tasta este apăsată complet, de exemplu.

La fel ca celelalte modele de tastaturi Logitech G Pro, și noul G Pro X TLK Rapid este un model fără numpad, echipat cu luminițe RGB, memorie internă pentru setări și cablu USB-C detașabil. Acest model funcționează doar conectat pe fir. Prețul recomandat este de 940 lei în România.

Logitech aduce un nou senzor de 32.000 dpi și switch-uri optice pe modelele G Pro 2 Lightspeed și G Pro 2 Lightspeed DEX

În cele din urmă, avem noul mouse Logitech G Pro 2 Lightspeed. Acesta este diferit față de modelul G Pro X 2 Superlight de anul trecut, chiar dacă, la exterior, are o formă similară. În primul rând, acesta este puțin mai greu, la 80 grame, fiind practic un upgrade al modelului Pro lansat în 2018. Astfel, acesta este echipat și cu un LED RGB, dar și cu butoane laterale detașabile pe ambele părți, putând fi configurat atât pentru dreptaci, cât și pentru stângaci.

Acesta este însă modelul pe care debutează noul senzor de mouse Hero 2 de la Logitech, care promite rezoluție de până la 32.000 dpi, pentru precizie extremă. Tot acesta este echipat și cu tehnologia wireless Lightspeed, dar și cu un port USB-C pentru conectivitate pe fir și încărcare. O altă noutate la acest model sunt switch-urile Lightforce, optice, care oferă un timp de răspuns instant, dar care se simt la fel ca switch-urile mecanice din trecut, pentru a asigura confortul celor obișnuiți cu ele. Și acest model are memorie internă, deci îl poți configura acasă, și îl vei putea folosi pe oricare alt PC cu aceleași setări de DPI și scurtături pentru butoane, fără softare-ul G Hub instalat.

Logitech Pro 2 Lightspeed promite 95 de ore de utilizare la o singură încărcare cu LED-ul stins și 60 de ore cu acesta aprins pe intensitatea implicită. Există acum și o versiune de mouse Logitech Pro 2 Lightspeed DEX, asimetric. Acesta se potrivește dreptacilor și vine cu aceleași componente interne, dar fără butoane pe partea dreaptă și fără LED-ul RGB. În consecință, acesta are doar 60 de grame în greutate și autonomie tot de 95 de ore.

Modelul Pro 2 Lightspeed costă 695 lei, în timp ce modelul DEX costă 170 de euro (850 lei). Logitech va vinde modelul DEX momentan exclusiv prin magazinul propriu, logitechg.com.

Toate aceste periferice noi de gaming se lansează în magazinele din România și internaționale înainte de sfârșitul lunii septembrie. În cadrul Logi Play, care are loc între 17-29 septembrie, compania oferă și reduceri la generațiile anterioare ale accesoriilor sale de gaming.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , , , , , ,