Energy Expo - Join the revolution

ROG Phone 9 Pro, un simplu upgrade de procesor? Primele detalii „neoficiale”

Scris de | 17 septembrie, 2024
ROG Phone 9 Pro, un simplu upgrade de procesor? Primele detalii „neoficiale”

ROG Phone 8 Pro rămâne unul dintre cele mai performante smartphone-uri pe care le poți cumpăra în acest moment, însă acesta ar putea fi detronat în doar câteva luni de „urmașul” său, modelul ROG Phone 9 Pro. Acesta ar putea debuta înainte de sfârșitul anului 2024 în China, iar primele detalii despre acesta sugerează că vom avea parte de un upgrade incremental, nu de o nouă „reinventare” a telefonului de gaming, așa cum am văzut de la ASUS pe generația curentă.

ROG Phone 9 Pro va fi livrat cu Snapdragon 8 Gen 4 și puține alte upgrade-uri hardware

Conform leaker-ului din China „Smart Pikachu”, telefonul va primi upgrade-urile „normale” pe care le așteptam cu toții, precum noul chipset Snapdragon 8 Gen 4 de la Qualcomm, care va crește semnificativ nivelul de performanță oferit. De asemenea, leaker-ul spune că vom vedea și un upgrade de display, însă nu detaliază acest lucru. Deja ROG Phone 8 Pro oferea un ecran OLED cu rezoluție Full HD la 165 Hz, deci upgrade-ul ar putea fi ori de rezoluție, la QHD+ pentru prima dată, ori de luminozitate. Probabil că este vorba despre luminozitate, întrucât un ecran cu rezoluție mai înaltă nu va oferi o experiență de gaming superioară pe ecrane de sub 7″.

Smart Pikachu spune și că vom vedea o configurație de top similară cu cea a lui ROG Phone 8 Pro, adică cu 24 GB memorie RAM și 1 TB stocare internă. De asemenea, este citată și listarea de pe site-ul 3C din China, ceea ce sugerează că telefonul este deja trimis autorităților chineze pentru a fi aprobat la vânzare în această regiune. Listarea menționează că telefonul va fi livrat cu încărcare tot la 65W pe fir, deci nu vom primi un upgrade la acest capitol.

Din fericire, începând cu ROG Phone 8, ASUS poziționează aceste telefoane și pentru alte activități în afară de gaming. Astfel, alegerea unui telefon de gaming al companiei nu mai înseamnă automat că acesta are un design „ciudat”, care iese în evidență. De altfel, așa cum am văzut testând ROG Phone 8 Pro și Zenfone 11 Ultra, cele două telefoane sunt extrem de similare din cam toate punctele de vedere, mai puțin atunci când vine vorba despre răcire.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,