Primele detalii despre Pixel 10: patru noi telefoane Google programate pentru 2025

Scris de | 17 septembrie, 2024
Primele detalii despre Pixel 10: patru noi telefoane Google programate pentru 2025

Modelele din seria Pixel 9 abia au ajuns în magazine, însă deja se vorbește despre următoarea generație. Google nu se pricepe foarte bine, sau nici măcar nu încearcă să își ascundă „urmele” atunci când se apucă de dezvoltat noi dispozitive hardware, așa că nu este tocmai surprinzător că avem deja informații despre ceva ce se va lansa abia la anul. Seria Pixel 9 a dat startul unui nou trend, se pare, cu câte patru noi modele de smartphone-uri Google pe an, întrucât au fost identificate patru noi nume de cod interne, pentru patru noi dispozitive pentru 2025.

Modelele Pixel 10 au nume de cod inspirate de rase de cai

Android Headlines a dezvăluit numele celor patru noi dispozitive, trei dintre ele fiind inspirate de rase de cai, iar unul cumva în sfera călăritului și în special a vestului sălbatic. Avem Frankel, pentru modelul Pixel 10 „standard”, „Blazer” pentru Pixel 10 Pro și „Mustang” pentru Pixel 10 Pro XL. Este posibil ca aceste nume să fie inspirate de faptul că vom vedea un upgrade mai mare de „viteză” pentru procesoarele Tensor din următoarea generație.

Google a încercat dar a eșuat să își creeze un procesor Tensor G4 cu design proprietar, compania fiind nevoită să apeleze din nou la tehnologia Samsung, cu un chipset Exynos modificat pentru seria Pixel 9. Poate că anul viitor, Pixel G5 va oferi saltul de performanță de care au nevoie aceste modele și la nivel de procesare CPU și GPU, nu doar AI.

Modelul pliabil, Pixel 10 Pro Fold, va fi numit „Rango”, și se va lansa, din nou, alături de celelalte trei modele, în toamna lui 2025.

Înainte de aceste variante, vom primi pe piață Pixel 9a, modelul „mid-range” al seriei abia lansate, care este așteptat cu un procesor le fel de puternic precum pe modelele principale, un Tensor G4, dar cu compromisuri la capitolul construcție și camere, pentru a atinge un preț mai mic.

Având în vedere că modelele Pixel 9 s-au lansat cu Android 14 preinstalat și primesc doar update la 15, probabil că și în cazul seriei Pixel 10 ne putem aștepta la o strategie similară. Se pare că Google nu mai alătură lansarea Pixel cu lansarea unei noi versiuni a sistemului de operare.

Etichete: , , , , , , , ,

Sursa: Android Headlines