Energy Expo - Join the revolution

Pixel 9 Pro Fold s-a rupt de la jumătate în testele extreme de rezistență

Scris de | 17 septembrie, 2024
Pixel 9 Pro Fold s-a rupt de la jumătate în testele extreme de rezistență

Telefoanele Pixel din seria 9 sunt mai bine construite ca niciodată, mulți numindu-le la lansare chiar „iPhone-uri cu Android”, datorită marginilor drepte, materialelor premium și asablării impecabile. Se pare însă că Pixel 9 Pro Fold, modelul care nu a ajuns încă în România, încearcă să emuleze construcția modelelor „standard”, însă, din păcate, nu reușește să supraviețuiască unui test extrem de rezistență, precum cel al lui JerryRigEveryting.

Construcția lui Pixel 9 Pro Fold nu a fost cu mult îmbunătățită față de prima generație

Acest model folosește, în mare parte, aceleași materiale precum modelele Pixel 9. Vorbim despre margini din aluminiu și sticlă Gorilla Glass Victus la exterior, dar limitele dispozitivelor pliabile sunt însă evidente. Întrucât există mai multe componente la interior și nu foarte mult spațiu, anumite piese au trebuit să fie mutate pe muchiile celor două jumătăți, în locuri diferite. Astfel, liniile de antene pentru Pixel 9 Pro Fold au ajuns în partea de sus și de jos a telefonului, iar chiar acestea sunt punctele în care acesta cedează.

Atunci când este îndoit din spate, rama metalică se rupe exact la îmbinările unde sunt liniile de plastic pentru antene, iar dispozitivul se separă practic în două jumătăți. Nu mai are rost să spunem că telefonul nu a „supraviețuit” testului, întrucât este clar că dacă pățește așa ceva, este o „daună totală”, fără șansa de a putea fi reparat probabil nici într-un service oficial. Costurile de înlocuire a componentelor ar fi atât de mari încât este mai ieftin să cumperi unul nou.

Și modelul Pixel Fold anterior, lansat în 2023, a avut o soartă similară în testele de rezistență, tot din cauza liniilor pentru antene, deci probabil că inginerii Google au decis că nimeni nu ar întâmpina astfel de probleme. În comparație, telefoanele Samsung și ale altor producători au rezistat aceluiași test.

În afară de această mare problemă de construcție, Pixel 9 Fold este însă solid, ecranele fiind la fel de rezistente precum cele ale altor pliabile. Chiar și cu riscul de a-l „rupe” în cazul în care te așezi pe el, s-ar putea ca forma de telefon „normal” atunci când este pliat să atragă utilizatorii care nu se pot obișnui cu ecranele foarte înalte de pe alte pliabile din piață. De asemenea, faptul că rulează Android-ul cu launcher Pixel, cu toate funcțiile AI Gemini și toate integrările cu serviciile Google la pachet, să ofere, de asemenea un avantaj.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,