Energy Expo - Join the revolution

Meta interzice presa de stat din Rusia pe Facebook și Instagram

Scris de | 17 septembrie, 2024
Meta interzice presa de stat din Rusia pe Facebook și Instagram

Meta a anunțat interzicerea RT (fostul Russia Today) și a altor organizații de presă de stat ale Moscovei pe platformele sale, inclusiv pe Facebook și Instagram. „După o examinare atentă, am extins interdicția actuală asupra surselor media controlate de statul rus. Rossiya Segodnya, RT și alte entități asociate sunt acum interzise de pe aplicațiile noastre la nivel global pentru activități de interferență străină” notează Meta într-un comunicat remis Engadget.

Meta a oferit detalii despre această decizie și celor de la Reuters, în care compania spune că a descoperit dovezi în trecut că sursele media ruse ar fi acționat pentru a preveni ca activitățile lor de interferență în alte țări să fie descoperite. Se mai notează și că există așteptări ca acestea să continue practicile înșelătoare, iar interdicția va fi aplicată zilele următoare.

Anunțul gigantului tech vine la doar câteva zile după ce administrația Biden a acuzat public RT de propagandă și dezinformare în mediul online. Autoritățile americane spun că RT este o mașinărie de propagandă care încearcă să justifice și să susțină invazia Rusiei în Ucraina, folosind surse media locale din alte țări, precum din Franța sau de pe continentul african. Meta a restricționat anterior accesul la Facebook pe teritoriul Ucrainei pentru presa de stat din Rusia, pentru a limita răspândirea în țara invadată a știrilor din aceste surse. Drept răspuns, Rusia a blocat Facebook la câteva zile distanță și a deschis un proces împotriva Meta, în care compania a fost găsită vinovată de activitate „extremistă”.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Meta bans Russian state media outlets on Facebook and Instagram