Energy Expo - Join the revolution

Fanii Apple nu se „înghesuie” să cumpere iPhone 16. Precomenzile, sub iPhone 15

Scris de | 17 septembrie, 2024
Fanii Apple nu se „înghesuie” să cumpere iPhone 16. Precomenzile, sub iPhone 15

iPhone 16 este prima serie care oferă funcții AI prin intermediul Apple Intelligence, dar și prima care integrează un nou buton de captură pentru fotografii și filmări. Se pare însă că acestea nu sunt motive destul de bune pentru fanii Apple pentru a „sări” pe comenzi pentru modelele noi de la Apple. Analistul Ming-Chi Kuo a publicat un raport în care spune că în stadiul de precomandă, iPhone 16 este sub seria iPhone 15 de anul trecut.

Comenzile modelelor Pro de iPhone 16, semnificativ sub cele de anul trecut

Kuo a folosit surse de pe traseul furnizorilor Apple, dar și datele de pe magazinele oficiale online de la Apple, pentru a concluziona că, în primul weekend, fanii Apple din toată lumea au comandat aproximativ 37 milioane de unități iPhone 16, cu 12,7% mai puține decât în weekend-ul de precomandă pentru seria iPhone 15 de anul trecut. Și mai ciudat este că modelele de bază au primit acum comenzi mai multe decât anul trecut, iPhone 16 și 16 Plus fiind destul de populare, în comparație. Totuși, modelul Pro max rămâne liderul comenzilor, raportează analistul.

Se pare că au fost 17,1 milioane de comenzi pentru modelul iPhone 16 Pro Max, care este în scădere cu 16% față de 15 Pro Max de anul trecut. Apoi, iPhone 16 Pro a reprezentat 9,8 milioane de unități din total, cu 27% mai puțin decât generația anterioară. iPhone 16 Plus a înregistrat însă o creștere de 48%, cu 2,6 milioane, în timp ce iPhone 16 „standard” a crescut cu 10% față de iPhone 15, cu ale sale 7,3 milioane de precomenzi.

Ming-Chi Kuo spune că fanii Apple nu s-au grăbit să facă upgrade din cauza lipsei funcțiilor Apple Intelligence la lansare, în primul rând, dar și faptului că multe capabilități AI sunt promise peste câteva luni, cu lansări individuale prin actualizări de iOS. De asemenea, noile iPhone-uri nu par să fie prea populare în China, unde concurența din piață de la producătorii locali pare să țină utilizatorii departe de „inovațiile” Apple.

Se pare însă că în ciuda unul start mai greoi decât era așteptat, Apple nu va reduce momentan comenzile de iPhone 16 de la partenerii din China și India, acolo unde sunt asamblate dispozitivele. Acesta se așteaptă ca vânzările de iPhone 16 Pro și Pro Max să crească imediat ce funcțiile Apple Intelligence vor începe să fie lansate oficial.

Etichete: , , , , , , ,

Sursa: Ming-Chi Kuo