Energy Expo - Join the revolution

Lansarea funcțiilor Apple Intelligence va dura aproape un an. Când vin cele mai importante funcții AI pe iPhone

Scris de | 16 septembrie, 2024
Lansarea funcțiilor Apple Intelligence va dura aproape un an. Când vin cele mai importante funcții AI pe iPhone

Se pare că lansarea Apple Intelligence va dura mai mult decât sugera compania inițial. Știm deja că iPhone 16 și 16 Pro se lansează fără aceste funcții disponibile, iar primele capabilități AI pe iPhone se lansează, oficial, în beta, abia în octombrie, cu debutul iOS 18.1. Se pare însă că accesul la toate funcțiile promise va fi garantat abia anul viitor, la aproape un an de la anunțul inițial de la WWDC 2024.

iOS 18 va primi multiple actualizări în următoarele luni pentru noi funcții AI

Conform Mark Gurman, jurnalist Bloomberg specializat pe activitatea companiei Apple, lansările capabilităților Apple Intelligence vor avea loc odată la câteva luni. Acesta a scris în newsletter-ul săptămânal Power On că iOS 18.1, care aduce capabilitățile de scris și căutări inteligente prin mail, fotografii și alte secțiuni ale sistemului de operare, debutează în octombrie. Acesta este deja în teste, deci chiar și cei care cumpără iPhone 16 vor putea să le testeze din prima zi dacă aleg o versiune beta de software.

Apoi, următorul salt va veni abia în decembrie, spune Gurman. Acest update se va concentra pe adăugarea funcțiilor de generare de imagini, precum Image Playground și Genmoji. Practic, abia din decembrie vei putea cere telefonului să creeze o imagine sau un emoji pe baza unei descrieri, pe care să le poți trimite apoi către prieteni. Aceste funcții vor fi integrate în toate aplicațiile preinstalate în care poți trimite imagini, spune Apple. Și integrarea cu ChatGPT ar putea veni tot în decembrie. Desigur, nu și în Europa, cel puțin nu încă.

În cele din urmă, componenta Apple Intelligence din iOS 18 va fi completată abia în martie 2025, cu lansarea probabil celei mai utile capabilități: Siri cu AI. Având în vedere că toate aceste capabilități au fost anunțate în iunie 2024, practic Apple lungește lansarea completă la aproape un an.

Și butonul Camera Control va fi îmbunătățit prin update-uri

Printre aceste capabilități, Apple va mai integra și alte funcționalități, atât cu AI, cât și pentru alte componente ale telefoanelor. De exemplu, Camera Control, noul buton de captură, va primi acces la Visual Intelligence, o funcționalitate similară cu Google Lens care îți va permite să cauți vizual, cu AI orice obiect, animal sau loc spre care camera este îndreptată. Tot butonul Camera Control va primi și funcția de focalizare la jumătate de cursă în aplicația de cameră, ceva ce va lipsi la lansare.

Practic, vineri, pe 20 septembrie, Apple livrează o experiență iPhone 16 „incompletă” față de ceea ce a anunțat încă din iunie, și a reiterat pe 9 septembrie în cazul evenimentului de lansare. Singurele telefoane care primesc, de asemenea, acces la aceste funcții sunt modelele iPhone 15 Pro, lansate anul trecut.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: Bloomberg