Energy Expo - Join the revolution

Google împrumută de la Apple și vrea să facă viața mai ușoară utilizatorilor care folosesc mai multe device-uri cu Android

Scris de | 16 septembrie, 2024
Google împrumută de la Apple și vrea să facă viața mai ușoară utilizatorilor care folosesc mai multe device-uri cu Android

Una dintre micile neplăceri ale utilizării mai multor dispozitive care rulează Android este gestionarea notificărilor care apar duplicate. Multe aplicații Android pot livra notificări pe fiecare dispozitiv pe care le-ai instalat, dar problema este că starea acestor notificări, dacă sunt sau nu citite, nu se sincronizează între dispozitive.

De exemplu, dacă glisezi pentru a respinge o notificare pe telefonul tău Android, aceeași notificare va rămâne afișată pe tableta Android. Din fericire, Google ar lucra la o soluție pentru această problemă, conform unor linii de cod găsite în cea mai recentă versiune beta a Android 15.

În timpul examinării actualizării Android 15 QPR1 Beta 2, lansată săptămâna trecută, a fost descoperită o funcție de „sincronizare între dispozitive” în aplicația Setări. Această nouă opțiune „sync across devices” urmează să apară în Setări > Notificări, între „notificări sensibile” și noua opțiune „perioadă de cooldown a notificărilor”.

Deși Google nu a oferit o descriere detaliată pentru această funcție, faptul că va apărea în secțiunea „Setări > Notificări” sugerează că ceea ce va fi „sincronizat între dispozitive” vor fi chiar notificările tale.

Etichete: , , ,

Sursa: via Android Authority