Energy Expo - Join the revolution

Bateria iPhone 16 Pro și Pro Max, mai scumpă de înlocuit

Scris de | 16 septembrie, 2024
Bateria iPhone 16 Pro și Pro Max, mai scumpă de înlocuit

Apple a surprins pe toată lumea cu faptul că va vinde generația iPhone 16, care integrează îmbunătățiri semnificative hardware, dar și software, la același preț neschimbat de câțiva ani. Se pare însă că planul companiei este să recupereze banii de pe upgrade-uri în alte feluri. De exemplu, bateriile de pe iPhone 16 Pro și Pro Max, chiar dacă sunt mai ușor de schimbat decât pe generațiile anterioare, acestea sunt acum și semnificativ mai scumpe.

Apple crește cu 20% prețurile de schimbare a bateriei de pe modelele iPhone 16 Pro

Vestea vine de pe site-ul Apple Insider, care a verificat noile prețuri din SUA pentru reparațiile generației iPhone 16, și a observat o discrepanță între prețul pentru modelele iPhone 15 Pro și modelele 16 Pro. Toate iPhone-urile din generația anterioară aveau un preț de 99 dolari americani pentru schimbarea bateriei în afara garanției. Astfel, nu contează dacă ai un iPhone 14, 15 sau acum 16, prețul rămâne același.

Cei care aleg însă iPhone 16 Pro sau iPhone 16 Pro Max, vor trebui să scoată din buzunar cu 20% mai mult pentru aceeași operațiune, întrucât prețul a crescut la 119 dolari americani. De altfel, și prețul de 99 dolari este unul „scumpit”, care a venit odată cu lansarea iPhone 14. Anterior, bateriile costau 69, dar scumpirea a venit probabil din cauza inflației și costurilor de producție crescute din perioada pandemiei. Pentru modele mai vechi, operațiunea costă 89 dolari, iar pentru modelul SE „doar” 69 dolari. Prețul include atât piesa nouă, cât și costurile de înlocuire, iar componenta veche rămâne la Apple pentru reciclare.

Cei care au telefoanele în garanție pot schimba bateria gratuit, în cazul în care aceasta se degradează sub 80% „sănătate”. Sunt slabe șanse să se întâmple asta în primul an de utilizare, cât durează garanția în SUA, sau în primii doi ani, cât cere UE o perioadă minimă de garanție.

De altfel, bateriile noi de pe iPhone 16 sunt construite să asigure 80% din capacitate chiar și după 1.000 de cicluri de încărcare, ceea ce înseamnă că ar trebui să țină la cel puțin trei ani de încărcări complete zilnice. Având în vedere că modelele iPhone 16 Pro și Pro Max promit cea mai bună autonomie de pe iPhone de până acum, s-ar putea ca acele 1.000 de cicluri să fie realizate abia în 4 ani sau mai mult, deci s-ar putea să schimbi mai degrabă telefonul cu totul decât bateria.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,

Sursa: Apple Insider