Energy Expo - Join the revolution

Apple se pregătește de o nouă lansare: MacBook Pro, iMac și Mac Mini cu procesoare M4

Scris de | 16 septembrie, 2024
Apple se pregătește de o nouă lansare: MacBook Pro, iMac și Mac Mini cu procesoare M4

iPad Pro ne-a surprins pe toți în această primăvară, debutând cu primul model de procesor Apple M4 din piață, la doar jumătate de an după ce variantele MacBook Pro au adus pe piață generația M3. Se pare însă că așteptarea nu va fi foarte lungă pentru primele modele Mac desktop și MacBook cu procesoare M4. Mark Gurman a dezvăluit în newsletter-ul Power On că Apple se pregătește de o lansare iminentă a mai multor modele iMac, Mac Mini și MacBook Pro, toate echipate cu noile procesoare Apple Silicon.

MacBook Pro-uri cu M4 și alte modele Mac ar putea debuta în doar câteva săptămâni

Gurman spune că ne aflăm la doar câteva săptămâni distanță de un nou eveniment de lansare Apple, de data aceasta pentru computerele Mac și, probabil, pentru noi tablete din categoria mai ieftină. Singurele modele care nu au fost actualizate în categoria iPad sunt iPad Mini și iPad-ul „standard”, de bază, deci s-ar putea să vedem un „refresh” aici.

La categoria Mac, avem chiar și numerele de model interne, întrucât acestea ar fi deja în producție, iar partenerii Apple ar fi început deja să le și livreze. Iată care sunt acestea:

  • J604: noul model MacBook Pro de bază cu ecran de 14” și procesor M4, care înlocuiește modelul cu M3 care a debutat anul trecut
  • J614 și J616: modelele MacBook Pro de 14 și 16”, echipate cu configurații superioare cu chipset M4 Pro și M4 Max
  • J623: un nou model iMac, echipat cu procesorul M4 de bază (probabil va păstra restul de specificații)
  • J733: un nou model Mac Mini, cu design complet nou, mai mic, echipat cu procesor M4 sau M4 Pro

Toate acestea vor fi lansate simultan înainte de sfârșitul anului, cel mai probabil cu memorie RAM crescută în variantă de bază. Se zvonește că toate vor oferi măcar 16 GB memorie.

Pentru anul 2025, Apple pregătește actualizări și pentru restul ofertei de computere la procesoare M4. Primele la rând vor fi modelele MacBook Air de 13 și 15”, care au numerele de cod J713 și J715. Acestea sunt așteptate în primul trimestru din 2025.

Apoi, Mac Studio va debuta pe la jumătatea anului, cu procesoare M4 Max și M4 Ultra, în timp ce un nou Mac Pro, cu M4 Ultra, va fi lansat înainte de sfârșitul anului 2025. Acestea din urmă sar peste generația M3 complet, făcând trecerea de la M2 direct la M4.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , , , ,

Sursa: Bloomberg