Energy Expo - Join the revolution

Întregul staff al studioului Annapurna Interactive și-a dat demisia

Scris de | 13 septembrie, 2024
Întregul staff al studioului Annapurna Interactive și-a dat demisia

Annapurna Interactive este studioul din spatele unor jocuri independente extrem de iubite și apreciate, precum Stray, Outer Wilds, Neon White, What Remains of Edith Finch sau Gorogoa, însă s-ar putea să nu mai fie niciodată la fel. Conform celor de la Bloomberg, întreg staff-ul Annapurna Interactive, divizia de gaming a Annapurna, companie deținută de Megan Ellison, și-a dat demisia după ce nu a reușit să îl convingă pe acesta să le permită separarea într-o nouă companie. „Toți cei 25 de membri ai echipei Annapurna Interactive și-au dat demisia” a fost comunicarea fostului președinte, Nathan Gary, și a membrilor echipei, pentru cei de la Bloomberg. „Aceasta a fost una dintre cele mai dificile decizii pe care a trebuit să le luăm vreodată, și nu am ajuns la ea ușor”.

Un purtător de cuvânt al Annapurna a declarat pentru Bloomberg că jocurile și proiectele existente rămân sub comanda companiei. Săptămâna trecută, The Hollywood Reporter anunța că Nathan Gary și ceilalți șefi ai Annapurna Interactive, Deborah Mars și Nathan Vella, vor părăsi împreună compania. THR mai spunea și că Annapurna plănuiește să „integreze operațiunile sale de gaming cu restul diviziilor Annapurna, care includ film, televiziune și teatru”. Hector Sanchez, care a ocupat recent o poziție de vârf în cadrul Epic Games și este un co-fondator al Annapurna Interactive, a anunțat luna trecută că va fi președintele diviziei „interactive and new media” în cadrul Annapurna.

Annapurna Pictures, divizia de film a companiei, are la activ numeroase premii pentru o mulțime de filme, inclusiv Her, American Hustle sau Zero Dark Thirty, iar extinderea sa în domeniul jocurilor video a fost extrem de bine primită. În 2020, Annapurna anunța că va începe dezvoltarea propriilor sale jocuri, iar în 2022 a lansat un studio de animație propriu, care a venit și cu vestea că va produce un film bazat pe povestea din jocul Stray. Annapurna Pictures se află și în spatele excelentei animații Nimona, de la Netflix, și a anunțat recent un parteneriat cu Remedy Entertainment pentru a aduce pe micul și marele ecran adaptări ale Control și Alan Wake.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,

Sursa: The entire staff of beloved game publisher Annapurna Interactive has reportedly resigned