Energy Expo - Join the revolution

Hub-ul Dirigera de la IKEA, compatibil acum cu standardul smart home Matter

Scris de | 13 septembrie, 2024
Hub-ul Dirigera de la IKEA, compatibil acum cu standardul smart home Matter

Hub-ul Dirigera de la IKEA este acum compatibil cu Matter, ceea ce înseamnă că acesta va putea să comunice și cu alte dispozitive din categoria Smart Home și de la alte companii. Trecerea la Matter se face printr-un update de software și permite tuturor dispozitivelor IKEA care foloseau anterior standardul Zigbee să poată comunica cu alte dispozitive Matter.

Dispozitivele IKEA vor putea comunica acum direct cu alte dispozitive compatibile Matter

Se pare că dispozitivele de la IKEA încă au nevoie de un Hub care să le controleze, chiar și după acest update, însă există șansa ca în viitor, modelele următoare să poată funcționa independent, doar pe baza Matter. Ideea din spatele Matter este ca toate dispozitivele dintr-o casă să formeze o rețea locală, care să permită funcționarea și controlul chiar și fără acces la internet. Astfel, comenzile sunt transmise de la un dispozitiv la altul în rețeaua locală matter.

Desigur, Apple și Google deja oferă sisteme compatibilitate smart home cu Matter, iar faptul că acum și Dirigera de la Ikea vine cu o astfel de integrare asigură simplificarea sistemelor smart home printr-o mai mare ușurință de configurare și control a dispozitivelor. Ideal ar fi ca, atunci când toate dispozitivele smart pe care le deții sunt compatibile cu Matter, să le poți controla pe toate dintr-un singur loc.

Se pare că această funcționalitate vine și cu un update pentru aplicația de mobil de control de la IKEA, iar acestea sunt disponibile în toate regiunile unde Dirigera este la vânzare, inclusiv în România.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , ,