Energy Expo - Join the revolution

Cum să activezi Apple Intelligence pe iPhone 16 din prima zi

Scris de | 13 septembrie, 2024
Cum să activezi Apple Intelligence pe iPhone 16 din prima zi

Probabil cea mai mare dezamăgire legată de lansarea iPhone 16 este faptul că Apple Intelligence, răspunsul companiei la eforturile Google și Samsung în domeniul AI pe mobil, nu va fi disponibil din prima zi pe noile dispozitive. Se pare însă că există o șansă să poți „testa” aceste funcții chiar de pe 20 septembrie, când noile telefoane încep să fie livrate către clienți.

iPhone 16 va putea rula Apple Intelligence din prima zi, în beta

Apple tocmai a lansat versiunea software iOS 18.1 beta 3, aceasta fiind prima variantă de test care este compatibilă și cu noile modele din seria iPhone 16. Apple Intelligence era deja disponibil pe iPhone 15 Pro și Pro Max încă de la debutul primei versiuni iOS 18.1 beta, deci funcțiile pot fi deja testat de către cei care au telefoanele de top ale generației anterioare.

Astfel, odată ce primești noul tău iPhone 16 cu iOS 18.0 preinstalat, tot ce trebuie să faci este să îl configurezi și să muți versiunea software de pe cea stabilă pe varianta beta. Astfel, telefonul va descărca și instala iOS 18.1 beta 3, care va permite activarea funcțiilor Apple Intelligence.

Desigur, aceste capabilități nu sunt disponibile în Europa, însă există metode prin care poți să le rulezi chiar și din UE. Puteți urmări acest ghid de la MacRumors pentru asta.Tot ce trebuie să faci pentru a folosi Apple Intelligence pe un dispozitiv din UE este să schimbi limba telefonului pe Engleză US și să schimbi regiunea în care te afli pe United States. De asemenea, nu este 100% clar, dar este posibil să ai nevoie de un cont iCloud de America, însă utilizatorii de beta de până acum au raportat că foloseau Apple Intelligence pe iPhone 15 Pro și fără un cont american.

Se pare că atât timp cât Apple Intelligence este în beta, acesta este opțional și va trebui să te înscrii pe o listă de așteptare pentru a testa aceste funcții. Odată inclus în beta, va trebui să activezi funcțiile pe dispozitiv din meniul de setări și să descarci modelele AI pe dispozitiv. Apple spune că Apple Intelligence necesită 4 GB de stocare pentru instalare.

Iată care vor fi primele funcții AI disponibile odată cu lansarea iOS 18.1

  • Instrumente de scriere
  • Curățare în aplicația Poze
  • Creează un film de amintiri în Poze
  • Căutare în limbaj natural în Poze
  • Rezumate ale notificărilor
  • Reducerea întreruperilor în Focus
  • Inovație inteligentă și reducerea zgomotului în Focus
  • Mesaje prioritare în Mail
  • Răspuns inteligent în Mail și Mesaje
  • Rezumate în Mail și Mesaje

Îmbunătățiri pentru Siri, inclusiv cunoștințe despre produse, gestionarea mai rezistentă a cererilor, nou design, voce mai naturală, posibilitatea de a scrie către Siri și altele

Pentru lista completă de funcții AI care vor fi adăugate eventual în iOS 18, dar și pentru toate celelalte îmbunătățiri și modificări ale sistemului de operare, puteți consul acest articol, unde sunt listate fiecare în parte.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , ,

Sursa: via Phone Arena