Energy Expo - Join the revolution

Bateria lui iPhone 16 se poate înlocui mai ușor

Scris de | 13 septembrie, 2024
Bateria lui iPhone 16 se poate înlocui mai ușor

Proaspăt-lansata serie iPhone 16 vine cu o serie de îmbunătățiri la exterior, dar și la interior, iar printre acestea se numără un sistem de răcire mai bun, care va disipa mai eficient căldura. Acesta va avea efect și asupra bateriei, deoarece va permite accesul mai ușor la aceasta, și implicit, înlocuirea ei mai eficientă, un lucru cu care Apple a fost nevoită să se conformeze pentru a atinge standardele Uniunii Europene cu privire la înlocuirea bateriilor.

Zvonurile cu privire la aceste îmbunătățiri apăruseră mai devreme în acest an, grație celor de la The Information, sugerând inițial că Apple ar putea introduce o nouă metodă de înlocuire a bateriei pentru a se conforma legilor UE. Acestea cer producătorilor de smartphone-uri să facă bateriile telefoanelor ușor de înlocuit de către utilizatori cu unelte ușor accesibile până în iunie 2025. Bineînțeles, ca să avem o vedere de ansamblu asupra modificărilor făcute la interiorul device-ului, va trebui să așteptăm videoclipul lui Jerry Rig Everything 🙂 Raportul de la The Information mai spunea și că Apple ar folosi un tip de adeziv diferit, mai ușor de îndepărtat decât anterior.

Interesant este că mențiunile cu privire la schimbările care fac procesul de service al bateriei mai ușor apar doar în comunicatul de presă al Apple pentru iPhone 16, nu și pentru telefoanele din seria Pro, deci rămâne de văzut dacă situația va fi identică în cazul lor. Gigantul din Cupertino a schimbat însă designul termal pentru ambele serii.

Există și câteva excepții de la legea UE, spre exemplu dispozitivele cu un rating de protecție de tip IP67 la apă și praf care mai au 83% din capacitatea bateriei după 500 de încărcări complete și 80% după 1000 de încărcări nu trebuie să se conformeze cu regulile bateriilor ușor de înlocuit. Telefoanele din seria iPhone 15 îndeplineau aceste criterii, astfel că e foarte probabil ca și cele din seria iPhone 16 să o facă.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , ,

Sursa: The iPhone 16 has a battery that's easier to replace, which could help Apple comply with EU law