Energy Expo - Join the revolution

OnePlus 13, deja mai performant decât iPhone 16 Pro. Snapdragon 8 Gen 4 apare în baza de date GeekBench

Scris de | 12 septembrie, 2024
OnePlus 13, deja mai performant decât iPhone 16 Pro. Snapdragon 8 Gen 4 apare în baza de date GeekBench

În timpul prezentării Apple, reprezentanții companiei au menționat faptul că procesorul A18 Pro este „cel mai performant cip dintr-un smartphone de până acum”. Această declarație s-ar putea să fie adevărată pe 20 septembrie, atunci când modelele iPhone 16 Pro care îl integrează ajung pe piață, dar s-ar putea ca această „coroană” să fie predată la scurt timp către telefoanele cu Android. Primele teste de performanță cu ceea ce pare a fi un model OnePlus 13, echipat cu Snapdragon 8 Gen 4, sugerează că ne putem aștepta la performanță chiar mai înaltă decât cea oferită pe telefoanele Apple.

Noi teste GeekBench sugerează un aport major de performanță pe Snapdragon 8 Gen 4 pe OnePlus 13

Leaker-ul din China Digital Chat Station a fost pe fază și a depistat rapid un test în baza GeekBench 6 în care este testat un model OnePlus 13. Se pare că noul chipset Qualcomm va oferi un aport imens de performanță, atât în testele single-core, cât și în cele multi-core. Scorul de 3.236 puncte în Single-Core și 10.049 puncte în Multi-Core pun acest procesor cu mult înaintea predecesorului său, Snapdragon 8 Gen 4.

Primele teste cu Apple A18 care au apărut zilele trecute în baza de date GeekBench sugerau un scor Single-Core de 3.114 puncte și un scor Multi-Core de 6.666 puncte. Acest rezultat nu este obligatoriu unul impresionant, scorul multi-core fiind chiar mai mic decât pe iPhone 15 Pro Max-ul echipat cu Apple A17 Pro. Cu toate acestea, îmbunătățirile de 15% promise de Apple tot nu ar pune A18 Pro în aceeași zonă de performanță precum vedem în cazul procesorului de la Qualcomm.

Motivul pentru care noul Snapdragon 8 Gen 4 va primi un aport atât de mare de performanță de la o generație la alta este utilizarea unor noi nuclee proprietare numite Orion, nu licențiate de la Arm, cât și o nouă structură internă a procesorului, care renunță practic la nucleele de eficiență în favoarea mai multor nuclee de performanță: două nuclee „principale” și 6 nuclee „performante”. Acestea sunt dezvoltate folosind tehnologia companiei Nuvia, pe care Qualcomm a cumpărat-o în urmă cu câțiva ani.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: via Phone Arena