Energy Expo - Join the revolution

Netflix se pregătește să taie suportul pentru iOS 16 și iPhone-urile „blocate” pe această versiune

Scris de | 12 septembrie, 2024
Netflix se pregătește să taie suportul pentru iOS 16 și iPhone-urile „blocate” pe această versiune

O bucată de cod din aplicația Netflix de iOS (descoperită de MacRumors) sugerează că va fi oprit suportul pentru dispozitivele care folosesc o versiune mai veche de iOS 17. Asta înseamnă că telefoanele care au rămas „blocate” pe iOS 16 anul trecut, la finalul perioadei de suport software din partea Apple, nu vor mai putea să actualizeze aplicația de streaming. Asta nu înseamnă că nu vor mai putea urmări filme și seriale pe aceasta, dar vor putea face asta pentru o perioadă limitată de timp, până când versiunea prezentă încă pe iOS 16 va deveni, inevitabil, incompatibilă.

Utilizatorii de iPhone 8, 8 Plus și X nu vor mai primi actualizări pentru Netflix, în curând

Poate că pentru utilizatorii de telefoane nu este o tragedie foarte mare, fiind vorba despre un serviciu de streaming pe care ar trebui să stai cu orele să te uiți la un ecran mic. Totuși, pentru utilizatorii de tablete iPad, această veste ar putea avea un impact mai mare. Asta pentru că, indiferent dacă tableta este sau nu pe ultima versiune software, aceasta are un ecran mare și s-ar putea să o păstrezi pentru a servi drept un mini-centru media pentru filme, seriale și muzică, chiar și dacă s-a învechit, iar hardware-ul său nu mai poate rula cele mai noi jocuri sau aplicații complexe.

Din fericire, nu vor fi foarte mulți utilizatori afectați de această decizie. Aproximativ 6% (conform Statcounter) dintre utilizatorii de iOS sunt în continuare pe iOS 16, iar o parte dintre aceștia își vor face, probabil, upgrade la telefoane în curând, fie la un model iPhone 16, fie la variantele iPhone 15, 14 sau SE, care rămân în continuare în ofertă. Practic, modelele de telefoane care rămân în urmă sunt iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X, cele mai vechi care încă au primit update la iOS 16, dar nu au trecut și la 17 anul trecut.

Totuși, chiar și 6% reprezintă un număr mare de utilizatori, atunci când îl pui în contextul numărului total de telefoane active iPhone din lume. Având în vedere că ultimele studii de piață sugerează că există 1,38 miliarde de utilizatori iOS în toată lumea, acei 6% reprezintă 82 de milioane de dispozitive, sau cam o treime din numărul total de smartphone-uri pe care Apple le-a vândut anul trecut (234 milioane, conform IDC).

În cazul tabletelor vorbim doar despre două modele: iPad din generația a 5-a și iPad Pro din prima generație. Sigur, toate aceste dispozitive sunt cam vechi, însă toate sunt încă „utilizabile” pentru sarcini de bază precum redarea de filme. Sperăm doar ca Netflix să nu taie accesul versiunii vechi a aplicației în viitorul foarte apropiat.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , , ,

Sursa: via MacRumors