Energy Expo - Join the revolution

Adevăratele noutăți: TOATE modelele de iPhone 16 se încarcă mult mai rapid

Scris de | 12 septembrie, 2024
Adevăratele noutăți: TOATE modelele de iPhone 16 se încarcă mult mai rapid

Conform unei noi certificări obținută de la China Quality Certification Center, o organizație de reglementare din China, toate modelele de iPhone 16 anunțate de Apple la evenimentul de luni vor putea fi încărcate cu până la 45W pe fir, prin portul USB-C. Observată de un utilizator pe X (ShrimpApplePro), această certificare arată că toate modelele de iPhone 16 au fost testate la 5-15 volți și 3 amperi, adică până la 45W. Este o îmbunătățire de peste 50% față de seria iPhone 15, care se încărca doar cu un maxim de 27-29W.

Zvonuri anterioare spuneau că modelele din gama iPhone 16 vor oferi suport pentru încărcare mai rapidă, însă Apple nu a oferit niciun detaliu în prezentare cu privire la viteza pe care o vor atinge pe fir aceste telefoane. Au menționat însă că MagSafe poate livra acum până la 25W atunci când este cuplat cu un adaptor capabil de acest output. Această tăcere a Apple nu este o surpriză neapărat, pentru că gigantul din Cupertino nu prea menționează nimic legat de viteza de încărcare pe fir a device-urilor sale. De ani buni de zile acestea sunt capabile de încărcare la 25W, însă Apple nu a ținut niciodată să pună accentul pe acest aspect.

Apple a promis deja o autonomie mai lungă pentru seria iPhone 16, datorită bateriilor mai mari pe care le-a introdus în telefoane, iar aceasta, combinat cu noua viteză de încărcare de până la 45W, ar trebui să reprezinte un atu important pentru telefoanele care oricum se aflau în topul autonomiei grație optimizării software excelente. Vom vedea dacă se și simte astfel, odată cu data de 20 septembrie, când telefoanele vor deveni disponibile.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,

Sursa: All iPhone 16 models support up to 45W of USB-C fast charging