Energy Expo - Join the revolution

Google îți poate folosi acum notițele pentru a crea podcast-uri, cu ajutorul AI

Scris de | 12 septembrie, 2024
Google îți poate folosi acum notițele pentru a crea podcast-uri, cu ajutorul AI
Foto: Harry Cunningham/Pexels

Google îți poate transforma acum notițele într-un podcast generat cu ajutorul inteligenței artificiale, cu tot cu două „gazde” care discută ce ai scris. Este vorba de o funcție experimentală momentan, construită în NotebookLM, aplicația de luat notițe cu AI lansată de Google anul trecut, prin care gazdele pot „rezuma materialul tău, realiza conexiuni între subiecte și chiar glumi una cu cealaltă”. Bineînțeles, aplicația se folosește de modelul Gemini AI de la Google pentru a face aceste sarcini, iar funcția reprezintă practic o versiune audio a notițelor tale.

Ce e interesant este că Google nu minte când spune că cele două gazde vor putea glumi una cu cealaltă. Emma Roth, de la The Verge, a încercat funcția Audio Overview pe unul dintre modelele de notebook-uri deja existente în aplicație, despre invenția becului, iar ce a ieșit a fost un podcast de 10 minute, în care cele două gazde AI vorbesc pe un ton degajat despre cum Thomas Edison nu a fost singurul om din spatele invenției, și cum aceasta a fost „la sfârșit, o poveste despre lucrul de echipă”. Roth menționează că cele două gazde aproape că te pot înșela că sunt oameni, însă există niște probleme, precum pronunțarea unor cuvinte pe litere.

Funcția poate face ca învățarea despre un subiect să fie mai ușoară și mai interesantă pentru anumite persoane, însă ar fi interesant de văzut dacă gazdele își păstrează tonul jovial pe teme ceva mai serioase. Google spune că aceasta nu este „o prezentare obiectivă sau în detaliu a unui subiect, ci doar o reflexie a notițelor” tale. Există și alte limitări, precum faptul că generarea unei astfel de discuții durează câteva minute bune, și momentan este disponibilă doar în limba engleză.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,

Sursa: Google is using AI to make fake podcasts from your notes