Energy Expo - Join the revolution

Flappy Bird, jocul fenomen de mobil, se întoarce după 10 ani

Scris de | 12 septembrie, 2024
Flappy Bird, jocul fenomen de mobil, se întoarce după 10 ani

Flappy Bird se întoarce după 10 ani, anunță The Flappy Bird Foundation, noul proprietar oficial al licenței pentru jocul de mobil! Desigur, jocurile în stilul Flappy Bird au continuat să existe între timp, dar în 2024, originalul va fi listat din nou pe magazinele de aplicații de mobil, dar va fi disponibil pentru jucat și în browser. Vestea bună este că nu primim doar același joc cu conținut limitat, ci o nouă versiune, îmbunătățită, cu mai multe medii de joc și mult mai multe personaje. Gameplay-ul însă, pare să rămână neschimbat.

O echipă nouă va aduce jocul Flappy Bird înapoi în browser și pe mobil în 2024

Flappy Bird a fost un adevărat fenomen în 2013 și 2014, atunci când dezvoltatorul independent, Dong Nguyen, a lansat jocul pe App Store și Google Play complet gratuit. Acesta a devenit rapid unul dintre cele mai descărcate și jucate titluri de mobil ale momentului, în primul rând pentru că era un joc extrem de greu, la momentul respectiv. „Distracția” nu a durat însă decât câteva luni, întrucât jocul a fost delistat de pe platformele digitale.

Nguyen a motivat ștergerea jocului la momentul respectiv pentru că nu mai avea „liniște” și îi strica „viața simplă” pe care o avea înainte ca jocul să devină un succes global. Se pare că Nguyen cedase deja drepturile asupra Flappy Bird către Gametech Holdings LLC, iar noua Flappy Bird Foundation, care este o nouă „echipă pasionată de fani, dedicată în a aduce jocul înapoi în mâinile tuturor” a cumpărat-o de acolo recent.

Noul Flappy Bird va fi disponibil din nou în browser, înainte de finalul anului 2024, iar în 2025 este pregătită și lansarea lui din nou pe App Store și pe Google Play pentru a putea fi jucat în formatul în care a fost original cunoscut: pe mobil.

Flappy Bird va primi astfel noi jocuri, noi moduri de joc, personaje, un sistem de progresie și chiar provocări de multiplayer online.

„Suntem extrem de entuziasmați să readucem Flappy Bird și să oferim o experiență nouă care va menține jucătorii captivați pentru mulți ani de acum înainte. Avem planuri mari pentru mica noastră pasăre!”, a declarat Michael Roberts, șeful noii Flappy Bird Foundation.

„Astăzi este un moment de referință nu doar în gaming, ci și pentru mine personal. Este atât de tare să văd cât de influent a fost Piou Piou pentru dezvoltatori și pentru sute de milioane de jucători de-a lungul anilor. Este incredibil să lucrez alături de o echipă atât de dedicată de fani și creatori care sunt cu adevărat pasionați de schimbarea narațiunii industriei și, împreună, de a readuce la viață originalul Flappy Bird.”, a declarat Kek, dezvoltatorul responsabil pentru jocul Piou Piou.

Piou Piou este jocul care a servit drept inspirație pentru originalul Flappy Bird. Se pare că și Kek este cumva implicat în reînvierea licenței Flappy Bird. Dezvoltatorul original, Dong Nguyen, nu pare să facă parte din echipa noului Flappy Bird.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , , , ,

Sursa: IGN