Energy Expo - Join the revolution

Ce aduce nou iOS 18: lista completă a celor 250 de funcții noi sau îmbunătățite

Scris de | 12 septembrie, 2024
Ce aduce nou iOS 18: lista completă a celor 250 de funcții noi sau îmbunătățite

Apple a publicat un document în format PDF în care detaliază toate funcțiile noi și modificările care vor fi integrate în iOS 18. Nu vorbim doar despre ceea ce va fi disponibil pe 16 septembrie, când sistemul de operare va fi disponibil pentru download și instalare pe toate smartphone-urile compatibile, ci și despre capabilitățile care vor veni mai târziu, prin anumite actualizări. De exemplu, sunt explicate în detaliu toate funcțiile Apple Intelligence, chiar dacă acestea nu vor fi disponibile decât din octombrie și pe un număr limitat de dispozitive.

Desigur, funcțiile Apple Intelligence nu vor fi disponibile oficial în Europa și nici nu vor fi disponibile în alte limbi în afară de engleză, atunci când vor fi lansate, și nu toate aceste capabilități vor fi disponibile deodată. Apple Intelligence se lansează mai întâi cu funcțiile de scriere și căutări inteligente și abia apoi vor veni și cele de generare de imagini, emoji și altele. Iată lista completă de peste 250 de noutăți care vin pe noul iOS 18.

Traducerea a fost realizată prin intermediul ChatGPT, deci anumite erori de traducere sau adaptare ar putea apărea.

Toate funcțiile noi disponibile cu iOS 18

Apple Intelligence

Instrumente de Scriere

  • Rescriere: Creează mai multe versiuni ale textului tău care își păstrează tonul. Schimbă ușor o variantă preferată și continuă să scrii sau să refinezi, sau revino la varianta originală.
  • Stil: Rescrie textul într-un stil nou, cum ar fi „profesional,” „concis,” sau „prietenos.”
  • Corectură: Vizualizează sugestii de îmbunătățire pentru ceea ce scrii, cum ar fi corecții gramaticale și rafinamente lingvistice. Acceptă rapid toate sugestiile cu o atingere sau vezi explicațiile pentru a înțelege mai bine modificările și a le accepta pe cele dorite.
  • Rezumat: Selectează textul oriunde scrii și generează un rezumat de înaltă calitate. Rezumă conținut de toate tipurile, cum ar fi documente, articole sau comunicări, pentru a înțelege rapid punctele importante.
  • Descriere: Câmpul de text din Instrumente de Scriere îți permite să descrii o modificare mai specifică pe care vrei să o faci în textul tău. Fă-l să sune ca o poezie, simplifică vocabularul sau chiar transformă-l într-o scrisoare formală.
  • Compunere: Cere ChatGPT să creeze conținut original de la zero. De asemenea, poți folosi capacitățile de generare a imaginilor ale ChatGPT pentru a adăuga imagini alături de conținutul scris.

Image Playground

  • Aplicatia Image Playground: Distrează-te și experimentează toate funcțiile din Image Playground într-o nouă aplicație. Poți crea ușor imagini noi, accesa toate imaginile create anterior, remixuri de imagini și partaja creațiile tale cu prietenii și familia prin aplicațiile tale preferate de socializare și comunicare.
  • Creează Imagini cu Concepte: Alege dintr-o gamă variată de concepte pentru a le adăuga în terenul tău de joacă din categorii precum teme, costume, accesorii și locuri.
  • Creează Imagini cu Oameni pe care Îi Cunoști: Creează o imagine cu un prieten pe lună sau cu un membru al familiei pe o placă de surf, datorită înțelegerii oferite de Apple Intelligence asupra oamenilor din biblioteca ta foto.
  • Creează Imagini cu Personaje: Definește ușor un personaj pentru a-l adăuga în imaginile tale în Image Playground, alegând genul și nuanța pielii și oferind o scurtă descriere.
  • Creează Imagini cu Fotografiile Tale: Creează imagini inspirate de o fotografie, fie făcând una, selectând una din biblioteca ta foto sau trăgând una în Image Playground.
  • Creează Imagini cu Text: Când vrei să creezi o imagine mai specifică, poți adăuga descrieri în terenul tău de joacă pentru a modela imaginile pe care le creezi.
  • Concepte Sugestionate: Image Playground oferă sugestii inteligente de concepte pe care să le adaugi în imagine, legate de conceptele selectate anterior, contextul unei conversații din Messages sau notițele tale din aplicația Notes.
  • Previzualizări Rapide: Vizualizează rapid o selecție de previzualizări pe măsură ce adaugi concepte și alege-o pe cea care îți place pentru a o crea cu mai multe detalii și la o rezoluție mai mare. Salvează imaginea în biblioteca Image Playground.
  • Istoricul Previzualizărilor: Experimentează liber cu diferite concepte fără a-ți face griji că pierzi previzualizările anterioare care ți-au plăcut. Când elimini un concept pe care l-ai adăugat anterior, Image Playground își amintește previzualizările create anterior și le poate readuce rapid.
  • Biblioteca Image Playground: Când creezi o imagine, aceasta este salvată în biblioteca ta Image Playground și sincronizată pe toate dispozitivele tale prin iCloud. Poți accesa biblioteca din Messages pentru a partaja ușor creațiile tale și poți reveni pentru a remixa imaginile în Image Playground.
  •  Stil de Animație: Creează creaturi fantastice, animale expresive, figuri umane exagerate și multe altele, toate în medii imersive și detaliate cu texturi bogate, folosind un stil modern de animație 3D.
  • Stil de Ilustrație: Creează compoziții vesele și jucăușe cu personaje stilizate și exagerate pe fundaluri minimaliste, folosind un stil de ilustrație contemporan definit de forme simple, linii curate și blocuri de culoare plată într-o paletă diversă.
  • Stil de Schiță: Realizează desene captivante, perfecte pentru Notes, folosind un stil de schiță academic și extrem de detaliat, cu culori vibrante și un stil de linie tehnică.
  • Experiență Mesaje: Creează o imagine amuzantă de partajat cu prietenii, folosind noua experiență din Messages. Când deschizi pentru prima dată Image Playground în Messages, acesta va sugera concepte legate de cea mai recentă conversație. Poți crea o nouă imagine de la zero sau poți selecta una dintre imaginile create anterior din biblioteca ta Image Playground.
  • Integrări Profunde: Creează imagini în Notes, Pages, Numbers, Keynote și Freeform pentru a îmbogăți documentele, foile de calcul, prezentările sau panourile tale cu imagini captivante.

Siri

  • Înțelegerea contextului personal: Siri poate înțelege e-mailuri, mesaje, fotografii, evenimente din calendar, fișiere și multe altele pentru a răspunde la întrebări personalizate. De exemplu, când spui „Ce film mi-a recomandat Jamie să văd?”, Siri va găsi mesajul din săptămâna trecută.
  • Acțiuni în aplicații: Siri poate efectua sute de noi acțiuni în numele tău, atât în aplicații de la Apple, cât și în aplicații de la terți. De exemplu, poți spune „Fă această fotografie mai caldă” și Siri va ajusta fotografia în aplicația Photos.
  • Conștientizarea ecranului: Siri poate lua măsuri bazate pe ceea ce este afișat pe ecran. De exemplu, când un prieten îți trimite un mesaj cu o recomandare pentru o nouă cafenea, poți spune „Cât de departe este de casa mea?” și Siri va înțelege la ce te referi.
  • Manipularea cererilor întrerupte: Dacă te bâlbâi sau îți schimbi părerea în mijlocul unei propoziții, Siri va continua să urmeze conversația. De exemplu, poți spune „Siri, setează un ceas deșteptător – așteaptă, nu, scuze, am vrut un cronometru de 10 minute – de fapt, să fie 15 minute.”
  • Menținerea contextului conversațional: Siri își amintește de cererile recente, astfel încât dacă întrebi „Când joacă Warriors următorul meci?” și apoi spui „Adaugă asta în calendarul meu,” Siri va ști la ce te referi.
  • Cunoștințe despre produse: Siri poate răspunde la mii de întrebări despre caracteristicile și setările produselor Apple, folosind modele lingvistice mari antrenate pe documentația de suport Apple.
  • Lumină de margine strălucitoare: Acum vei vedea o lumină elegantă care strălucește în jurul ecranului când vorbești cu Siri. Noua lumină de margine animată răspunde la sunetul vocii tale și îți permite să continui să derulezi, să tastezi sau să navighezi pe dispozitiv în timp ce vorbești cu Siri.
  • Tastare pentru Siri: Acum ai opțiunea să tastezi către Siri în orice moment și poți întreba aceleași lucruri prin text ca și prin voce. Poți comuta fluid între text și voce, astfel încât să comunici în modul care ți se pare potrivit pentru moment.
  • Text predictiv în tastatura Siri: În timp ce tastezi o cerere către Siri, vei vedea text predictiv care te ajută să finalizezi cererea mai repede. Tastatura Siri are un model de text predictiv conceput special pentru a accelera cererile Siri.
  • Sugestii în tastatura Siri: Cereri sugerate apar deasupra tastaturii în timp ce tastezi, oferindu-ți acces rapid la acțiuni cu care Siri te poate ajuta.
  • Voce mai naturală: Siri sună acum mai natural, expresiv și clar, iar vocea este acum sintetizată complet pe dispozitiv, folosind noile modele de limbaj Apple Intelligence.
  • Răspunsuri mai bogate vizual: Răspunsurile care folosesc informații dintr-o aplicație sunt acum mai strâns aliniate cu aspectul și senzația aplicației din care provin. De exemplu, atunci când Siri răspunde la o întrebare despre vreme, răspunsul va arăta ca și cum ar fi extras direct din aplicația Weather.
  • Integrare ChatGPT: Siri poate accesa ChatGPT pentru a te ajuta cu anumite cereri, atunci când determină că ChatGPT poate oferi un răspuns util. De asemenea, poți pune întrebări despre fotografii și documente, inclusiv PDF-uri și prezentări. Vei fi întrebat înainte de a trimite cereri sau informații către ChatGPT, iar Siri îți va prezenta răspunsul direct.

Focus

  • Reducerea întreruperilor: Focus înțelege conținutul notificărilor și afișează selectiv doar cele care ar putea necesita atenție imediată, cum ar fi un mesaj despre preluarea de la grădiniță sau o invitație de ultim moment la cină.
  • Intelligent Breakthrough & Silencing: Dispozitivul tău va determina dacă o notificare este suficient de importantă pentru a o afișa în mod prioritar, folosind opțiunea de „Intelligent Breakthrough & Silencing”. Aceasta poate fi activată pentru orice mod Focus, astfel încât să nu ratezi livrarea mâncării tale chiar dacă ești în modul Nu deranja.

Genmoji

  • Genmoji: Generează autocolante unice, în stil emoji, direct din tastatură. În creatorul de autocolante, trebuie doar să tastezi ceea ce vrei să creezi, cum ar fi „câine pe o placă de surf,” și vei vedea creația ta apărând în câteva secunde.

Mail

  • Mesaje prioritare: Află ce trebuie să prioritizezi de îndată ce deschizi Mail, cu mesaje prioritare afișate în partea de sus a inbox-ului, bazate pe ceea ce este cel mai urgent.
  • Previzualizări sumarizate: Vezi informațiile esențiale înainte de a deschide un thread, cu scurte rezumate afișate în previzualizarea e-mailului, în loc de primele câteva rânduri din acel e-mail.
  • Rezumat al thread-urilor: Când deschizi un thread de e-mail, poți apăsa pentru a vedea un rezumat detaliat care te ajută să înțelegi esența unui e-mail lung sau a mai multor e-mailuri din același thread.
  • Răspuns inteligent: Pe baza conținutului e-mailului primit, Mail îți va arăta opțiuni inteligente din care să alegi rapid, adăugând detalii în răspuns, cum ar fi răspunderea la întrebările specifice adresate. Când faci selecțiile, răspunsul inteligent va încorpora alegerile tale în draftul generat, gata de a fi trimis.

Messages

  • Răspuns inteligent: Răspunde rapid la mesaje cu opțiuni generate care apar direct în bara de predicție atunci când apeși pe câmpul de text pentru a răspunde. Messages va înțelege conținutul conversației și îți va oferi opțiuni relevante în funcție de context.
  • Rezumate: Previzualizările mesajelor din lista de conversații vor afișa scurte rezumate în locul începutului celor mai recente mesaje, astfel încât, dintr-o privire, să știi informațiile esențiale înainte de a deschide chat-ul.

Notes

  • Rezumat transcriere: Primește un rezumat creat inteligent al punctelor cheie din înregistrările audio, astfel încât să poți revizui ce s-a discutat fără a trece prin întreaga transcriere.
  • Baghetă pentru imagini: Selectează Bagheta pentru imagini din paleta de instrumente pentru a selecta un desen și a crea o imagine din el. Poți modifica ceea ce creezi adăugând text sau desenând peste imaginea originală. De asemenea, poți înconjura un spațiu liber în nota ta pentru a crea o imagine bazată pe textul din apropiere.

Notificări

  • Notificări prioritare: Vezi imediat lucrurile care ar putea necesita atenția ta, cum ar fi un mesaj de la serviciu despre un termen-limită pentru acea zi, cu notificări prioritare care sunt bazate pe ceea ce este cel mai urgent și apar în partea de sus a notificărilor.
  • Rezumatele notificărilor: Mai multe notificări dintr-o singură aplicație sunt grupate într-o stivă cu un rezumat vizibil care îți arată cele mai importante informații. Pentru multe aplicații de comunicare, cum ar fi Mail și Messages, conținutul notificărilor va fi sumarizat astfel încât să obții toate informațiile esențiale fără a trebui să deschizi aplicația.

Photos

  • Căutare foto și video în limbaj natural: Căutarea acceptă acum întrebări în limbaj natural și o înțelegere extinsă, astfel încât poți căuta exact ceea ce dorești, cum ar fi „cățel alb pufos pe o canapea verde.” De asemenea, poți căuta o acțiune care a avut loc într-un video, iar aplicația Photos te va duce direct la segmentul corect.
  • Creează propriile tale amintiri: Creează o amintire despre povestea specifică pe care vrei să o vezi, doar tastând o descriere. Aplicația Photos scrie un fir narativ, complet cu capitole unice și selectează un set grozav de fotografii și videoclipuri pentru a crea un film, împreună cu o melodie perfect potrivită.
  • Instrumentul Clean Up: Elimină elementele care distrag atenția din fotografiile tale cu ajutorul instrumentului Clean Up, pentru momentele în care un obiect nedorit a stricat imaginea.

Apple Intelligence este disponibil în versiune beta pe modelele iPhone 15 Pro, iPhone 16 și modelele ulterioare cu Siri și limba dispozitivului setată pe engleza din SUA. Va fi lansat oficial cu iOS 18 ca actualizare software gratuită în această toamnă. Unele funcții, limbi suplimentare și platforme vor fi disponibile în cursul anului viitor.

Funcții Cheie

Personalizare

  • Poziționare mai flexibilă: Plasează pictogramele aplicațiilor și widget-urile în orice poziție liberă de pe ecranul principal pentru a crea aspectul ideal. Poți să le aranjezi de-a lungul părții de jos, chiar deasupra dock-ului, pentru acces mai rapid, sau într-o parte, astfel încât să poți pune în evidență tapetul tău preferat.
  • Aspecte unice pentru pagini: Cu opțiunea de a plasa pictogramele și widget-urile oriunde dorești, poți organiza fiecare pagină a ecranului principal cu aspecte unice care să fie cele mai utile pentru tine.
  • Pictograme întunecate: Personalizează pictogramele aplicațiilor și widget-urile pentru a se ajusta automat la un estetic mai întunecat atunci când telefonul intră în modul Dark Mode sau setează-le să apară întotdeauna întunecate. Acestea oferă ecranului principal un aspect și mai elegant.
  • Pictograme colorate: Adaugă o notă personală pictogramelor aplicațiilor și widget-urilor cu culoare. Cu noua foaie de personalizare, poți colora pictogramele și widget-urile de pe ecranul principal cu culoarea preferată. iOS îți va sugera o culoare pentru a începe. Potrivește cu tapetul tău, setează o stare de spirit sau alege un look minimalist monocromatic.
  • Pictograme mai mari: Fă ca toate pictogramele și widget-urile de pe ecranul tău să apară mai mari, eliminând numele de sub ele, pentru un aspect nou și simplificat.

Control Center (Centrul de Control)

  • Redesign al Centrului de Control: Centrul de Control a fost reproiectat cu grupuri convenabile de comenzi, posibilitatea de a le aranja după dorința ta și suport pentru noi comenzi din aplicații terțe.
  • Grupuri de comenzi: Continuă să glisezi din marginea dreaptă pentru a ajunge rapid la grupuri de comenzi convenabile, inclusiv comenzile cele mai utilizate, cum ar fi controalele pentru casă, redarea media și conectivitatea.
  • Galerie de comenzi: Noua galerie de comenzi afișează setul complet de comenzi disponibile, inclusiv comenzi noi din aplicații terțe, pe care le poți adăuga direct în grupul dorit sau poți construi grupuri complet noi.
  • Rearanjează și redimensionează comenzile: Personalizează modul în care comenzile sunt afișate și redimensionează-le pentru vizualizarea ideală.
  • Comenzi pe ecranul de blocare: Schimbă comenzile de la baza ecranului de blocare cu altele din galeria de comenzi, inclusiv din aplicațiile tale preferate. Capturează rapid un moment pentru rețelele sociale imediat ce scoți iPhone-ul din buzunar. Sau elimină-le complet pentru un ecran de blocare minimalist.
  • Comenzi cu butonul de acțiune: Accesează rapid comenzile din galeria de comenzi folosind și butonul de acțiune. Este încă o modalitate prin care iPhone-ul te poate ajuta să realizezi rapid o sarcină importantă. Disponibil pe modelele iPhone 15 Pro și mai noi și pe modelele iPhone 16.

Photos

  • Cea mai mare actualizare de design de până acum: Noul design al aplicației Photos este superb, ușor de utilizat și personalizabil. O dispunere simplificată și unificată a aplicației pune tot ce ai nevoie într-o singură vizualizare, cu grila familiară de fotografii în partea de sus și colecțiile organizate automat mai jos.
  • Colecții: Biblioteca ta este organizată automat în colecții noi și utile de fotografii, astfel încât poți să navighezi și să găsești conținutul din bibliotecă pe teme – fără a fi nevoie să organizezi întreaga bibliotecă în albume.
  • Zile recente: Vizualizează evenimentele și activitățile recente fără dezordine, astfel încât să poți arăta rapid unui prieten fotografiile de la plimbarea epică de duminica trecută și să le partajezi printr-o simplă atingere.
  • Grupuri în People & Pets: People & Pets include acum grupuri de persoane și animale de companie preferate, cum ar fi tu și partenerul tău, tu și animalul tău de companie, sau tu și cei mai buni prieteni.
  • Excursii: Excursiile îți organizează aventurile într-un singur loc, astfel încât să îți poți retrăi călătoriile. Poți accesa rapid un an specific pentru a vedea excursiile din acel an.
  • Sugestii pentru tapet: Găsește următorul tapet perfect, complet cu sugestii de stil.
  • Opțiuni de vizualizare pentru colecții: Există mai multe opțiuni pentru a vizualiza și bucura de fiecare grup de fotografii – într-o vizualizare editorială frumoasă, într-o grilă, ca o amintire sau pe o hartă.
  • Colecții fixate: Păstrează tipurile de conținut accesate frecvent la îndemână, cum ar fi Favorite, Recent salvate, Locuri, Videoclipuri, albumele personalizate preferate, capturile de ecran, fotografiile recent editate sau poze cu animalele de companie sau grupuri de persoane.
  • Ascunde capturile de ecran din biblioteca ta: Un nou buton în grilă te ajută să reduci dezordinea prin filtrarea pe tipuri specifice de media, favoritele tale sau ascunderea capturilor de ecran din vizualizare.
  • Repere din luni și ani: Din vizualizarea grilă, apasă pe „Months” pentru a vedea evenimentele evidențiate sau „Years” pentru a vedea un moment evidențiat din fiecare lună din biblioteca ta, astfel încât să poți reveni rapid în timp.
  • Tipuri de conținut extinse în Utilities: Utilities include acum noi tipuri de conținut, cum ar fi documente, chitanțe, scris de mână, ilustrații și coduri QR, precum și conținut pe care l-ai accesat recent, cum ar fi adăugat recent, vizualizat recent, editat și partajat.
  • Personalizează aplicația Photos: Personalizează aplicația Photos exact așa cum îți place, modificând ordinea Colecțiilor și alegând Colecțiile fixate pe care să le păstrezi la îndemână.
  • Instrumentul Clean Up: Elimină elementele care distrag atenția din fotografiile tale cu instrumentul Clean Up, pentru acele momente când un obiect nedorit a stricat momentul.
  • Editează albumele în dosare: Adaugă sau elimină albume existente din dosare.
  • Atribuirea albumului: Vizualizează în ce albume personalizate a fost adăugată o fotografie din panoul de informații.
  • Editează în mod întunecat sau luminos: Alege să îți editezi fotografiile pe un fundal întunecat sau luminos sau setează-le să fie în concordanță cu aspectul sistemului.
  • Copiere și lipire inteligentă a editărilor: Editează rapid imagini similare alegând dacă dorești să incluzi raportul de aspect de decupare și să potrivești expunerea și balansul de alb între fotografii când copiezi și lipești editările.
  • Controlul vitezei videoclipurilor: Ajustează viteza de redare a videoclipurilor cu cadru ridicat pentru efecte dramatice de încetinire și alege punctele de început și sfârșit.  
  • Povești creative: Aplicația Photos creează un montaj cu capitole unice pentru tine, în plus față de poveștile cronologice. Selectează cele mai bune fotografii și videoclipuri și le aranjează în capitole care se potrivesc cu firul narativ. La final, Photos alege un titlu și o melodie care să se potrivească perfect cu povestea.
  • Sugestii inteligente: Nu trebuie să te îngrijorezi de blocajul creativ – poți crea o amintire selectând o descriere sugerată, oferită de Photos, pe baza evenimentelor recente, călătoriilor și persoanelor pe care le-ai fotografiat.

Messages

  • Efecte text: Adaugă efecte dinamice și animate, cum ar fi Explode sau Ripple, oricărei litere, cuvânt sau frază din iMessage pentru a da viață conversațiilor tale.
  • Formatare text: Adaugă opțiuni de formatare a textului, cum ar fi bold, subliniere, italice și tăiere pentru a exprima mai bine tonul în iMessage.
  • Mesaje prin satelit: Trimite mesaje prietenilor și familiei direct din aplicația Messages, chiar și atunci când ești în afara ariei de acoperire celulară sau Wi-Fi. Când ieși din zona de acoperire, ești imediat invitat să te conectezi la cel mai apropiat satelit din aplicația Messages pentru a începe să trimiți mesaje prin satelit.
  • iMessage prin satelit: Trimite mesaje criptate end-to-end, emoji, Tapbacks și răspunsuri folosind iMessage prin satelit.
  • SMS prin satelit: Conectează-te cu prietenii și familia care nu au iPhone prin SMS via satelit.
  • Conexiune satelit în Dynamic Island: O activitate Live din Dynamic Island îți arată întotdeauna când ești conectat la satelit. Dynamic Island te va ajuta chiar să te reconectezi atunci când pierzi semnalul.
  • Tapbacks cu emoji și autocolante: Reacționează la mesaje cu orice emoji sau autocolant, oferindu-ți modalități infinite de a răspunde unui mesaj. Tapbacks multiple pe un singur mesaj sunt afișate dispersat, pentru a vizualiza mai bine cele mai recente trei adăugate.
  • Trimite mai târziu: Creează un mesaj acum și programează-l să fie trimis mai târziu, pentru momentele în care este târziu și nu vrei să trimiți mesajul până dimineața sau când nu vrei să uiți să sărbătorești o aniversare importantă sau un alt moment special.
  • RCS (Rich Communication Services): Trimite mesaje prietenilor și familiei care nu folosesc iMessage prin RCS, care aduce suport pentru media mai bogată și mesaje de grup mai fiabile decât SMS/MMS, precum și rapoarte de livrare și citire.
  • Îmbunătățiri în modul Imagine de Calitate Scăzută: Trimite imagini în Messages la dimensiunea originală sau comprimate cu pierderi minime de calitate în modul Imagine de Calitate Scăzută.
  • Imagini de înaltă calitate: Trimite imagini de până la 100MB la rezoluție completă prin iMessage, în funcție de dispozitiv și condițiile rețelei.

Mail

  • Categoria Tranzacții: Găsește toate confirmările, chitanțele, informațiile despre expediții și călătorii într-un singur loc, organizate sub categoria „Tranzacții”.
  • Categoria Actualizări: Ține-te la curent cu știrile, buletinele informative și actualizările sociale din categoria „Actualizări”.
  • Categoria Promoții: Explorează e-mailurile de marketing, cupoanele și vânzările din categoria „Promoții.”
  • Sensibil la timp: E-mailurile din categoriile Tranzacții, Actualizări și Promoții care sunt sensibile la timp ajung în secțiunea Primare, astfel încât să poți acționa imediat. Aceste e-mailuri vor fi marcate cu o pictogramă a categoriei lângă mesaj.
  • Grupate după expeditor: E-mailurile din Tranzacții, Actualizări și Promoții sunt grupate după expeditor, făcând mai ușor să găsești e-mailuri de la o anumită companie sau organizație.
  • Acțiuni rapide: Poți efectua acțiuni rapide, cum ar fi marcare ca citit, ștergere sau arhivare, pe un grup de expeditori.
  • Recategorizare: Mută un expeditor de e-mail într-o altă categorie cu ușurință. Toate e-mailurile anterioare de la acel expeditor vor fi mutate, iar mesajele noi vor fi sortate automat în noua categorie.

Safari

  • Repere: Descoperă informații utile despre o pagină web, cum ar fi un rezumat, o locație, o persoană, muzică, filme și emisiuni TV.
  • Repere de locație: Verifică locația și obține indicații de orientare și numere de telefon către un restaurant, hotel sau punct de atracție direct dintr-un reper de locație.
  • Repere sumare: Citește un rezumat al unui articol înainte de a continua lectura, folosind reperele sumare.
  • Repere muzicale: Ascultă melodiile sau albumele unui artist din aplicația ta preferată de streaming direct dintr-un reper muzical.
  • Repere de filme și emisiuni TV: Verifică un film sau o emisiune TV dintr-un reper de filme sau TV.
  • Repere de persoane: Află mai multe despre o persoană menționată pe o pagină web, direct dintr-un reper de persoană.
  • Reader reproiectat: Reader oferă și mai multe moduri de a te bucura de articole, cu o vizualizare simplificată a articolului pe care îl citești, un rezumat și un cuprins pentru articole mai lungi.
  • Controlul distragerilor: Ascunde elementele de pe o pagină web pe care le găsești deranjante. Poți reveni oricând asupra modificărilor dacă îți schimbi părerea.

Parole

  • Aplicația Parole: Vezi toate parolele, passkey-urile, codurile de verificare, parolele Wi-Fi și acreditările „Sign in with Apple” pentru site-uri web și aplicații într-un singur loc.
  • Parole și passkey-uri: Salvează cu ușurință parolele și passkey-urile tale și completează-le automat pe site-uri web și în aplicații, fie salvându-le în timpul creării contului, fie adăugându-le manual mai târziu.
  • Sign in with Apple: Vezi ce aplicații și site-uri web ai folosit cu „Sign in with Apple” sau „Hide My Email” pentru a te autentifica. De asemenea, poți adăuga acreditările „Sign in with Apple” la grupurile partajate de parole.
  • Parole Wi-Fi: Accesează parolele Wi-Fi pe care le-ai salvat pentru a le putea partaja sau folosi cu ușurință pe alte dispozitive.
  • Coduri de verificare: Configurează coduri de verificare cu doi factori direct în aplicația Parole și copiază-le sau completează-le automat în Safari fără a deschide aplicația.
  • Sortare: Sortează conturile alfabetic sau în funcție de data la care au fost create, pentru a găsi rapid conturile căutate.
  • Sincronizare: Conturile tale salvate în aplicația Parole se sincronizează fără probleme cu iCloud, astfel încât să le poți accesa de pe alte dispozitive Apple.
  • Criptare completă: Sincronizarea cu iCloud este protejată de o criptare completă de la un capăt la altul.
  • Suport pentru Windows: Accesează parolele tale pe Windows în aplicația iCloud Passwords.

Maps

  • Drumeții și plimbări: Maps aduce hărți topografice noi, trasee de drumeții și opțiuni de creare a rutelor, facilitând explorarea aventurilor tale folosind Maps.
  • Hărți topografice: Explorează hărți topografice impresionante, cu linii de contur, umbre de dealuri, trasee de drumeții și multe altele pe iPhone, iPad și Mac.
  • Drumeții: Răsfoiește o selecție de mii de trasee de drumeții disponibile în toate parcurile naționale din SUA. Salvează-le pe dispozitivul tău și accesează-le offline atunci când te afli în parc.
  • Creează și salvează rute de plimbare și drumeție: Creează rute personalizate de plimbare și drumeție cu doar câteva atingeri. Salvează rutele tale personalizate pentru a le accesa ușor – chiar și offline. Poți crea rute personalizate pentru drumeții în parc, rutine de exerciții regulate în cartier, tururi pe jos în vacanță și multe altele.
  • Navigare pas cu pas: Primește indicații pas cu pas pe trasee, cu ghidare vocală care te ajută să rămâi pe drumul corect.
  • Descoperă și salvează locuri: Descoperă rapid și compară locuri răsfoind fotografii, evaluări, niveluri de preț și multe altele, fără a părăsi căutarea. Salvează locuri cu o simplă atingere și adaugă o notiță despre ce vrei să îți amintești despre acel loc sau de ce îți place. Accesează ușor toate locurile salvate, ghidurile și rutele de drumeție în noua Bibliotecă de locuri.

Gaming

  • Modul de joc (Game Mode): Oferă o experiență de joc mai imersivă prin îmbunătățirea timpului de răspuns cu accesoriile wireless și minimizarea activităților de fundal pentru a susține ratele de cadre cele mai ridicate.

Wallet

  • Bilete la evenimente: Bucură-te de o experiență de fan mai bogată cu un design nou, frumos, și funcții noi grozave, inclusiv suport pentru Activități Live și un ghid inteligent de eveniment care combină informații utile despre evenimentul tău cu recomandări din aplicațiile tale preferate Apple.
  • Plată în rate: Obține opțiuni de finanțare în rate de la banca sau furnizorul tău de carduri de credit și debit, direct atunci când plătești cu Apple Pay online și în aplicații. Pentru dezvoltatori și comercianți, aceasta nu necesită integrare – funcționează automat folosind implementarea standard Apple Pay.
  • Plată cu recompense: Vizualizează soldul recompenselor tale din card în Wallet și plătește cu recompense atunci când plătești cu Apple Pay online și în aplicații. Recompensele tale sunt convertite automat în dolari pe care îi poți folosi pentru achiziții. Pentru dezvoltatori și comercianți, aceasta nu necesită integrare – funcționează automat cu implementarea standard Apple Pay.
  • Apple Pay pe Chrome și Windows PC: Activează Apple Pay ca opțiune de plată pentru tranzacțiile online pe browsere terțe și PC-uri.
  • Tap to Cash: Schimbă rapid și privat Apple Cash, fără a partaja numere de telefon sau adrese de e-mail, doar ținând telefoanele împreună.
  • Tap to Provision: Adaugă cu ușurință carduri de credit sau debit eligibile în Wallet atingând cardul pe spatele iPhone-ului tău.

AirPods

  • Interacțiuni Siri: Răspunde la anunțurile Siri folosind AirPods doar prin simpla mișcare a capului – dă din cap pentru „da” sau scutură-l pentru „nu”.
  • Izolare vocală: Bucură-te de o calitate mai bună a apelurilor cu AirPods, chiar și în condiții de vânt sau în locuri cu zgomot de fundal.
  • Audio spațial personalizat pentru jocuri: Te plasează în mijlocul acțiunii cum nu ai mai experimentat până acum, folosind un nou API care le permite dezvoltatorilor să ofere cea mai captivantă experiență audio cu AirPods.
  • Latenta audio redusă în jocuri: Pentru o calitate audio de înaltă fidelitate în timpul streaming-ului sau al discuțiilor cu prietenii în timpul jocurilor, calitatea sunetului a fost îmbunătățită la 16 biți, 48 kHz.
  • Calitate îmbunătățită a vocii în jocuri: Pentru o calitate ridicată a sunetului în jocuri, audio-ul este acum îmbunătățit la 16 biți, 48 kHz în timpul streaming-ului sau al discuțiilor cu prietenii în jocuri.

Notes

  • Înregistrare audio: Înregistrează sesiuni audio direct din notă și păstrează-le alături de comentarii, liste de verificare și documente conexe. Poți chiar edita nota în timp ce înregistrezi, astfel încât să poți nota întotdeauna ceva important.
  • Transcriere live: Primește o transcriere live a unei conversații sau prelegeri din înregistrările tale. Textul transcris rămâne sincronizat cu audio-ul, astfel încât poți naviga rapid prin transcriere pentru a găsi momentul dorit dintr-o înregistrare. Transcrierile sunt, de asemenea, căutabile, astfel încât să găsești întotdeauna ceea ce ai nevoie.
  • Transcrierea apelurilor telefonice: Capturează o conversație telefonică sub formă de text și audio.
  • Matematică în Notes: Introdu expresii și ecuații matematice în nota ta pentru a le rezolva instantaneu. Ai toate funcționalitățile Math Notes direct în orice notă, inclusiv variabile, grafice și multe altele.
  • Accesează Math Notes din Calculator: Lucrează pe notele matematice create în Calculator atunci când ești în Notes – acestea se sincronizează automat în dosarul Math Notes.
  • Secțiuni pliabile: Organizează notele prea lungi ascunzând textul sub noi secțiuni pliabile.
  • Evidențiere: Fă textul din nota ta să iasă în evidență folosind evidențierea în cinci culori diferite.
  • Căutare în PDF-uri inline: Găsește cuvinte în PDF-uri și în scanările de documente cu o experiență de căutare îmbunătățită, care te duce exact la ceea ce cauți în document.

Journal

  • Integrare cu „Starea de spirit”: Înregistrează starea ta de spirit direct din Journal și vezi emoțiile sau stările de spirit înregistrate anterior incluse în sugestiile de jurnal.
  • Înregistrează minutele de mindfulness: Adaugă automat timpul petrecut scriind în Journal ca minute de mindfulness în aplicația Health.
  • Vizualizare de informații: Ține evidența obiectivelor tale de jurnalizare cu noua vizualizare de informații, care arată seria de zile consecutive în care ai scris, statistici interesante și un calendar pentru a găsi ușor intrările anterioare.
  • Serii (Streaks): Vezi câte zile sau săptămâni la rând ai adăugat intrări în jurnal.
  • Calendar: Fiecare zi în care ai scris este marcată în calendarul din secțiunea Insights. Apasă pentru a vizualiza intrările pentru o anumită zi.
  • Statistici: Vezi câte intrări și câte cuvinte ai scris de-a lungul timpului și ce locuri ai menționat cel mai des.
  • Căutare și sortare: Găsește ușor intrările anterioare cu opțiunea de căutare exactă pentru ceea ce cauți. De asemenea, poți alege cum să fie sortat jurnalul tău – după data intrării sau după data momentului.
  • Exportare și tipărire: Exportă întregul jurnal sau tipărește intrări individuale pentru a salva o copie digitală.
  • Widget-uri: Adaugă un widget pe ecranul de pornire sau pe ecranul de blocare, care afișează prompturi de scriere care se schimbă de-a lungul zilei, astfel încât să poți reflecta asupra lucrurilor din momentul respectiv.
  • Acțiuni rapide: Atinge și menține apăsat pe pictograma Journal pentru a vedea sugestiile tale, pentru a începe rapid o nouă intrare sau pentru a-ți înregistra vocea.
  • Transcriere audio: Înregistrările audio adăugate într-o intrare de jurnal vor fi transcrise automat, pentru a-ți aminti momentul.
  • Mai multe opțiuni de formatare: Exprimă-te cu noi opțiuni de formatare a textului, inclusiv liste, citate și diverse stiluri de text.
  • Comenzi rapide: Creează comenzi rapide care să inițieze o nouă intrare de jurnal pentru tine. Poți include și fotografii, locația ta, să începi o nouă înregistrare audio și multe altele.

Apple TV

  • InSight: Vizualizează informații în timp real despre actori și muzică care completează acțiunea de pe ecran, în timp ce te bucuri de filmele și serialele originale de pe Apple TV+. Selectează un actor pentru a afla mai multe despre el sau adaugă o melodie cu ușurință în playlistul tău Apple Music.
  • Îmbunătățirea dialogului: Ascultă mai clar replicile din dialog, mai ales în scenele cu muzică și efecte sonore puternice.
  • Subtitrări mai dinamice: Subtitrările vor apărea automat la momentele potrivite, cum ar fi atunci când limba conținutului nu corespunde cu limba dispozitivului tău, când pui sunetul pe mut sau când derulezi înapoi în timp ce vizionezi un program.

Home

  • Deblocare hands-free cu chei pentru casă: Deblochează ușa casei tale pe măsură ce te apropii, fără a scoate iPhone-ul din geantă sau buzunar.
  • Acces pentru oaspeți: Oferă acces temporar pentru până la 29 de oaspeți la încuietori, uși de garaj și sisteme de alarmă prin aplicația Home. Activitatea oaspeților va fi înregistrată în Istoricul Activităților, afișând până la 30 de zile de activitate, inclusiv ora, accesoriul utilizat și numele persoanei, dacă este aplicabil.
  • Conectarea accesoriilor Matter fără hub: Adaugă și controlează local accesoriile Matter bazate pe Wi-Fi în aplicația Home fără a avea nevoie de un hub de acasă. Gestionarea accesoriilor bazate pe Thread este disponibilă cu modelele iPhone 15 Pro și mai noi.
  • Controlul aspiratoarelor robotizate în aplicația Home: Aspiratoarele robotizate pot participa la automatizări și scene și pot răspunde comenzilor Siri, la fel ca alte accesorii din casa ta. Aspiratoarele robotizate compatibile Matter pot fi adăugate și controlate în aplicația Home.
  • Informații despre consumul și tarifele de electricitate: Accesează și înțelege cu ușurință informațiile despre electricitatea din casa ta, direct din aplicația Home. Clienții eligibili ai Pacific Gas and Electric Company pot conecta contul de utilități la aplicația Home pentru a vizualiza consumul de electricitate și informațiile despre planul tarifar.

Confidențialitate și securitate

  • Preferințe îmbunătățite pentru contacte: Îți oferă control asupra contactelor pe care alegi să le partajezi cu o aplicație și poți adăuga mai multe contacte pe parcurs.
  • Setări de confidențialitate și securitate reproiectate: Gestionarea informațiilor partajate cu aplicațiile este acum mai ușoară. Fiecare tip de date afișează câte aplicații au acces la acele date, facilitând găsirea locurilor unde partajezi cele mai multe informații cu aplicațiile. Setările vor indica acum nivelul de acces pe care aplicațiile îl au la Fotografii, Calendar și Contacte.
  • Kit de configurare a accesoriilor: Dezvoltatorii pot conecta fără probleme accesoriile fără a accesa informații despre dispozitivele Bluetooth din apropiere sau dispozitivele din rețea.
  • Blocarea conținutului sensibil pentru copii: Funcția Communication Safety va solicita o parolă Screen Time pentru ca copiii să poată vizualiza sau trimite conținut sensibil.

Și mai multe

Accesibilitate

  • Eye Tracking: Controlează întreaga experiență iPhone doar cu ochii, inclusiv Dwell Control pentru a apăsa. Funcționează cu toate aplicațiile tale favorite, fără a fi nevoie de hardware suplimentar.
  • Haptics pentru muzică: Sincronizează ritmul melodiilor cu motorul Taptic al iPhone-ului, astfel încât persoanele surde sau cu deficiențe de auz să se poată bucura de catalogul Apple Music.
  • Comenzi vocale scurtate: Creează comenzi vocale personalizate pentru a activa comenzi rapide și a finaliza sarcini pe iPhone, cum ar fi setarea unui cronometru sau realizarea unei capturi de ecran.
  • Indicații de mișcare în vehicul: O experiență nouă pentru iPhone care ajută la reducerea răului de mișcare pentru pasagerii din vehicule. Punctele apar pe ecranul iPhone-ului și folosesc senzori încorporați pentru a se mișca odată cu vehiculul, reducând conflictul senzorial, fără a interfera cu conținutul afișat.

AirPlay

  • Audio spațial: Experimentează senzația de a fi înconjurat de muzică, inclusiv suport pentru Dolby Atmos, atunci când folosești AirPlay pentru a transmite de pe iPhone către HomePod și echipamente audio compatibile cu AirPlay de la terți.

Apple Account

  • Partajarea acreditărilor Sign in with Apple: Oferă acces la acreditările tale „Sign in with Apple” prietenilor și membrilor familiei de încredere în noua aplicație Parole. Acest lucru face ușoară partajarea credențialelor o singură dată, similar cu configurarea unei liste partajate de parole pentru familie.

Calculator

  • Math Notes: Cu un nou calculator Math Notes, poți evalua expresii, atribui variabile și chiar crea grafice tastând ecuații matematice.
  • Math tastat: Introdu expresii matematice în Math Notes și vezi rezultatele rezolvate instantaneu în interiorul documentului.
  • Variabile: Atribuie cu ușurință valori variabilelor și folosește-le în expresii pe care le rezolvi. De exemplu, poți atribui „x = 10” și apoi să tastezi „x + 20 =” pentru a obține un răspuns.
  • Graficare: Tastează o ecuație și, cu o atingere, poți insera un grafic. Poți face zoom, să te deplasezi pe grafic și să redimensionezi pentru a-l ajusta perfect. De asemenea, poți adăuga mai multe ecuații pe același grafic pentru a vedea cum se raportează între ele.
  • Ajustarea numerelor: Ajustează rapid orice număr introdus în Math Notes prin simpla atingere, apoi glisând degetul pe cursor pentru a-l mări sau micșora. Vei vedea cum numărul și ecuațiile și graficele legate se actualizează în timp real.
  • Funcționează cu Notes: Accesează toate Math Notes în aplicația Notes și chiar rezolvă ecuații matematice în alte note.
  • Rezultate matematice: Tastează o expresie matematică în aplicații precum Messages și Mail și vei vedea sugestii de rezultate matematice pentru a le adăuga cu ușurință în mesajele sau e-mailurile tale.
  • Expresii editabile: Introdu o expresie în calculatoarele de bază și științifice, iar întreaga expresie va fi vizibilă înainte de a o rezolva. Poți șterge caractere cu ușurință folosind butonul de ștergere.
  • Istoric: Păstrează o evidență a calculelor anterioare în calculatoarele de bază și științifice, copiază rezultatele pentru a le folosi în alte aplicații și apasă pe rezultate pentru a reveni și a continua să lucrezi pe ele.
  • Conversii de unități: Convertește lungimi, greutăți, valute și alte unități în calculatoarele de bază și științifice sau convertește unități tastate folosind Math Notes.
  • Calculator științific în mod portret: Accesează toate funcțiile calculatorului științific pe iPhone în orientare portret.

Calendar

  • Vizualizează mementourile în Calendar: Rămâi organizat și vizualizează toate mementourile programate din aplicația Mementouri direct în Calendar, alături de toate celelalte evenimente ale tale.
  • Editează mementourile în Calendar: Marchează mementourile ca fiind completate direct din Calendar pe măsură ce îți parcurgi ziua, mută-le pentru a le reprograma la o altă dată sau oră sau editează toate detaliile lor.
  • Creează mementouri în Calendar: Creează mementouri programate direct din Calendar, la fel cum ai crea un eveniment. Acest lucru îți face ușoară separarea evenimentelor de sarcini și păstrarea sincronizată a sarcinilor tale cu lista de Mementouri.
  • Vizualizare lunară actualizată: Vizualizează luna ta dintr-o privire cu o nouă vizualizare lunară care îți arată detaliile evenimentelor din fiecare zi. Fă zoom pentru a vedea mai multe detalii sau micșorează pentru a vedea mai puține.
  • Aspect reîmprospătat: Actualizări ale tipografiei și detalii coerente ale evenimentelor între vizualizările zilnice, săptămânale și lunare fac ca evenimentele tale să fie mai ușor de citit.

Camera

  • Cronometru de 5 secunde: Alege să folosești un cronometru de 5 secunde în aplicația Camera, pe lângă cele deja existente de 3 și 10 secunde.
  • Continuă redarea muzicii în timp ce faci o fotografie: Muzica va continua să fie redată prin conexiuni Bluetooth în timp ce faci o fotografie sau înregistrezi un videoclip.
  • Reglarea setărilor blițului prin atingere prelungită: Accesează setările blițului camerei printr-un gest de atingere prelungită.
  • Îmbunătățiri pentru Portrete de generație următoare: Adaugă controale pentru iluminarea portretelor și modul Noapte pentru portrete atunci când capturezi portrete în modul Foto.

CarPlay

  • Audio spațial: Șoferii pot acum asculta melodii și albume cu Audio Spațial disponibile în Apple Music și în aplicațiile terțe, în timp ce sunt conectați la CarPlay. Vehiculele cu capacități audio multicanal pot activa o experiență de sunet imersivă. Suportul pentru Audio Spațial cu Dolby Atmos poate fi implementat și în vehicule compatibile.
  • Accesibilitate: Setările de accesibilitate, cum ar fi filtrele de culoare, textul îngroșat, controlul vocal și recunoașterea sunetelor, sunt acum disponibile și în CarPlay, oferind o experiență consecventă între iPhone și vehicul.

Continuitate

  • Continuitate Camera cu Apple TV 4K: Dedica un iPhone pentru a fi mereu conectat la Apple TV 4K. Este perfect pentru apeluri FaceTime de seară cu bunicii, arătându-ți ultimele mișcări de dans cu Apple Music Sing și suportând săli de conferințe video cu aplicații precum Webex și Zoom.

Family Sharing

  • Invitații Family Sharing: Acum este și mai ușor să accepți o invitație pentru a te alătura unui grup Family Sharing. Odată ce ești invitat, invitația va apărea în partea de sus a setărilor. În plus, organizatorii familiei pot vedea imediat cine a acceptat și pot trimite cu ușurință un memento sau o reamintire celor care nu au răspuns încă.
  • Recomandări pentru familia ta: Configurarea unor elemente noi pentru familia ta, cum ar fi un calendar partajat, o listă de cumpărături și o listă de parole, este acum rapidă și ușoară. Odată create, toți membrii familiei pot contribui la elementele partajate, facilitând menținerea tuturor în buclă.

Files

  • Configurarea desktopului și documentelor în cloud: Când configurezi un cont de cloud terț pe dispozitivul tău, vei fi invitat să sincronizezi desktopul și documentele în cloud. Acest lucru poate fi configurat și mai târziu în Setări.
  • Păstrează descărcate: Alege fișierele iCloud pe care vrei să le accesezi mereu pe dispozitivul tău, iar modificările pe care le faci unui fișier în modul offline se vor sincroniza cu iCloud imediat ce vei reveni online.
  • Formate extinse pentru unități externe: Atinge și menține apăsată o unitate externă pentru a o formata în APFS, exFAT sau MS-DOS (Fat32) pe iPhone cu USB-C.
  • Ștergerea unei unități externe: Pentru a șterge o unitate externă montată în Files, atinge și menține apăsată unitatea și apasă „Șterge”.

Fitness+

  • Pentru tine în Summary: Când deschizi aplicația Fitness, vei vedea recomandări personalizate pentru Fitness+ sau ce urmează în planul tău personalizat direct în fila Summary.
  • Pentru tine: Noua secțiune „Pentru tine” este personalizată cu sugestii utile doar pentru activitățile pe care îți place să le faci.
  • Explorează: Vezi tot ce are de oferit Fitness+ în noul spațiu Explorează. Conceput pentru o navigare ușoară și pentru a maximiza descoperirile, Explorează îți arată toate activitățile din Fitness+ și evidențiază ofertele noi.
  • Biblioteca: Biblioteca ta conține tot ce ai salvat și descărcat în Fitness+, și acum este la doar o atingere distanță pentru acces ușor.
  • Căutare: Introdu o activitate, antrenor, durată sau tip de muzică, iar rezultatele căutării vor returna potrivirile corespunzătoare.
  • Premii: Când deschizi Fitness+, vei primi o amintire motivantă despre cum decurge seria ta de antrenamente sau despre progresul tău către un premiu Fitness+. Atinge amintirea pentru a accesa pagina de premii, unde vei vedea sugestii pentru activități care te vor aduce mai aproape de următoarea realizare.

Freeform

  • Scene: Creează scene pentru a organiza secțiuni ale unei table după subiect sau pentru a prezenta conținutul tău rapid, mutându-te cu ușurință între secțiuni.
  • Trimite o copie: Împărtășește-ți ideile cu oricât de multe persoane dorești trimițând o copie cu un link pe care oricine îl poate folosi pentru a deschide tabla pe dispozitivul lor.
  • Fixare la grilă: Aliniază precis conținutul pe tabla ta folosind funcția de fixare la grilă.
  • Recunoaștere a scrisului de mână: Textul scris de mână de pe tabla ta poate fi căutat, tradus și copiat ca text.
  • Îmbunătățirea diagramei: Leagă obiectele între ele cu linii de conexiune magnetice care pot fi ancorate oriunde, făcând mai ușoară crearea de diagrame și relaționarea ideilor.
  • Rezultate matematice: Scrie o expresie matematică de bază sau științifică cu semn egal și vei vedea rezultate inserate sau sugerate direct pe tabla ta.

Setări iCloud

  • Redesign-ul setărilor iCloud: Setările iCloud au fost reproiectate pentru a facilita vizualizarea modului în care iCloud păstrează conținutul de pe dispozitivele tale sincronizat și în siguranță. Verifică rapid dacă backup-ul dispozitivului tău este la zi, activează funcții premium, personalizează experiența și acționează pe baza recomandărilor personalizate.

iCloud Mail

  • Curățarea iCloud Mail: Rămâi în controlul inboxului tău cu o nouă colecție de instrumente puternice de curățare accesibile din aplicația Mail, iCloud.com și setările iCloud Mail.
  • Dezabonare și ștergere: Elimină expeditorii nedoriți de la care nu mai dorești să primești e-mailuri. iCloud Mail te va ajuta să te dezabonezi în masă de la acei expeditori, iar orice e-mailuri viitoare de la aceștia vor fi trimise automat în Coș.
  • Gestionarea e-mailurilor vechi: Creează reguli bazate pe timp care te ajută să gestionezi inboxul și să economisești spațiu de stocare iCloud prin eliminarea e-mailurilor care nu mai sunt necesare. Aceste reguli folosesc noile categorii de e-mailuri pentru a permite acțiuni de curățare, cum ar fi ștergerea automată sau arhivarea e-mailurilor promoționale care nu au fost citite și au peste un an vechime.

Tastatură

  • Selector unificat: Tastatura emoji și sertarul de autocolante sunt acum combinate într-un selector unificat, făcându-le mai ușor de găsit pe cele potrivite.
  • Autocolante și Memoji inline: Autocolantele și Memoji pot fi inserate direct în text, la fel ca emoji-urile.
  • Autocolante căutabile: Pe lângă emoji, autocolantele sunt acum căutabile în selectorul unificat.
  • Tastatură multilingvă: Comută fără efort între două limbi într-o singură tastatură pentru o experiență predictivă bilingvă. Tastatura multilingvă suportă, de asemenea, QuickPath.
  • Detectarea limbii: Tastatura multilingvă recunoaște limba pe care ai folosit-o ultima dată în mesaje și comută automat. De exemplu, dacă ai trimis mesaje unui prieten în hindi și familiei tale în marathi, poți continua exact de unde ai rămas.

Aplicații blocate și ascunse

  • Aplicații blocate: Atinge și menține apăsat pe o aplicație pentru a o bloca, protejând conținutul acesteia de accesul altora. În plus, conținutul aplicației nu va apărea în rezultatele de căutare sau notificări.
  • Dosarul aplicațiilor ascunse: Când alegi să ascunzi o aplicație, aceasta este mutată într-un dosar ascuns și blocat, care necesită Face ID, Touch ID sau o parolă pentru a fi deschis.
  • Aplicații ascunse: Pentru o confidențialitate suplimentară, poți ascunde o aplicație blocată. Pe lângă protecțiile de blocare, pictograma și numele aplicației nu vor apărea pe ecranul principal sau în căutare. De asemenea, nu vei primi notificări din acea aplicație pe ecranul de blocare sau pe ecranul principal, astfel încât aplicația nu va fi dezvăluită altora care îți pot vedea ecranul.
  • Autentificare fără probleme: Deschide cu ușurință orice aplicație blocată folosind Face ID, Touch ID sau o parolă.

Mutare pe iOS

  • Migrație mai rapidă: Move to iOS a fost reproiectat pentru a face mai rapidă și mai ușoară migrarea datelor către noul tău iPhone. Există mai multe moduri de conectare, noi categorii de migrare și informații utile care să te ghideze prin proces.
  • Migrație cu cablu: Conectează telefonul curent direct la noul tău iPhone folosind un cablu USB-C sau USB-C către Lightning pentru a migra datele mai rapid.
  • Migrație Wi-Fi îmbunătățită: Migrația prin Wi-Fi este mai rapidă cu suport pentru viteze de până la 5GHz și opțiunea de a folosi Wi-Fi-ul de pe iPhone pentru a te conecta la telefonul Android.
  • Sfaturi în timpul migrației: Descoperă gesturile noi și cele mai populare funcții iOS printr-o serie de sfaturi care te ajută să te orientezi pe noul tău iPhone în timpul procesului de migrare.
  • Etichete SIM dual: Istoricul apelurilor este migrat cu etichetele asociate, cum ar fi Business sau Personal, pentru SIM-uri duale, astfel încât să poți apela din același număr pe care l-ai folosit pe telefonul tău anterior.
  • Migrarea memourilor vocale: Înregistrările vocale sunt migrate în aplicația Voice Memos sau stocate în aplicația Files dacă sunt într-un format care nu este acceptat de Voice Memos.

Music

  • SharePlay pe mai multe dispozitive: Acum este mai ușor pentru toți să controleze muzica împreună, indiferent dacă asculți pe HomePod, Apple TV sau un difuzor Bluetooth.

Phone

  • Înregistrarea apelurilor: Înregistrează apelurile telefonice live sau apelurile audio FaceTime direct din aplicația Phone. Când începi o înregistrare, aplicația Phone anunță automat că apelul este înregistrat, astfel încât nimeni să nu fie surprins.
  • Transcrierea apelurilor: Transcrierile apelurilor sunt salvate convenabil în aplicația Notes, permițându-ți să cauți rapid și să revezi ce s-a discutat.
  • Căutare în istoricul apelurilor: Caută apeluri anterioare, mesaje vocale transcrise și contacte utilizând o gamă largă de criterii de căutare. Tastează un număr, un nume sau un identificator de apelant, cum ar fi „plumber” sau „bank” pentru a găsi rapid istoricul apelurilor în timp real. Caută în Recente din aplicația Phone sau folosește Spotlight Search pentru a accesa rapid informațiile.
  • Căutare pe tastatura numerică: Utilizează tastatura numerică a aplicației Phone pentru a găsi rapid și a apela contacte existente tastând numele sau numărul. Tastatura alfanumerică recunoaște atât numere, cât și litere. Dacă există mai multe opțiuni, atinge pentru a vedea mai multe rezultate, organizate după numere și nume.
  • Identificare apelant live: Noile API-uri permit dezvoltatorilor precum Truecaller să preia informații de la serverele lor și să furnizeze identificarea apelantului în timp real pentru apelurile primite, într-un mod care păstrează confidențialitatea.
  • Mesaj vocal live: Mesajul vocal live este acum disponibil în mai multe regiuni. Adăugăm suport pentru engleză (Marea Britanie, Australia, India, Irlanda, Noua Zeelandă, Singapore, Africa de Sud, Puerto Rico), spaniolă (SUA, Mexic, Spania, Puerto Rico), franceză (Franța), germană (Germania), japoneză (Japonia), mandarină (China continentală, Taiwan, Macao), cantoneză (China continentală, Hong Kong, Macao) și portugheză (Brazilia).
  • SIM dual în Control Center: Comută cu ușurință între SIM-uri, cum ar fi personal și business, cu doar câteva atingeri în Control Center.
  • Modul microfon automat: Aplicația Phone selectează automat modul corect de microfon pentru tine. Dacă te afli într-un mediu zgomotos, Voice Isolation va prioritiza vocea ta și va bloca zgomotele de fond. Dacă te afli într-un mediu liniștit, Wide Spectrum va lăsa zgomotele ambientale nefiltrate, astfel încât vocea ta și toate sunetele din jur să fie auzite.

Podcasts

  • Scrierea capitolelor: Navighează prin capitolele episodului în timp ce asculți, făcând mai ușor să găsești segmentele dorite.
  • Control îmbunătățit al redării: Reordonează și elimină episoadele din secțiunea „Continuă să asculți” pentru o experiență mai personalizată.
  • Partajează din transcrieri: Partajează un link către un moment specific din player sau o transcriere.
  • Sugestii de căutare în timp ce tastezi: Începe să tastezi termenul de căutare și vor apărea automat sugestii de căutare, emisiuni și episoade relevante.

Reminders (Mementouri)

  • Integrare cu Calendar: Mementourile programate apar acum în aplicația Calendar alături de evenimentele tale. Poți chiar să creezi și să editezi mementouri direct din Calendar, iar acestea se vor sincroniza înapoi în listele tale de mementouri.
  • Lista de mementouri recent șterse: Mementourile șterse rămân acum într-o secțiune „recent șterse” pentru referință ușoară sau recuperare.
  • Sub-sarcini în listele inteligente: Sub-sarcinile tale sunt acum disponibile în secțiunile „Today”, „Scheduled” și alte liste inteligente pentru referință rapidă.
  • Liste de cumpărături multilingve: Activează alte limbi pentru a categoriza listele tale de cumpărături în Setări.

SharePlay

  • Cere să partajezi: Solicită ca cineva să își partajeze ecranul cu tine direct din Messages sau în timpul unui apel FaceTime, făcând mai ușor să oferi ajutor atunci când este necesar.
  • Desenează pentru a evidenția: Atinge și desenează direct pe ecranul care este partajat cu tine pentru a ajuta prietenii și familia să ia măsurile corecte pe propriul lor ecran.
  • Control la distanță: Cere permisiunea de a controla dispozitivul lor de la distanță și ia tu măsurile dacă este necesar să oferi ajutor mai direct.
  • Confidențialitate îmbunătățită: Partajează ecranul tău cu liniște sufletească. Numai un contact cunoscut poate solicita controlul ecranului tău. Acțiunile tale pe dispozitiv vor avea întotdeauna prioritate față de cele la distanță.
  • iPhone la iPhone, iPad la iPad: Controlul la distanță funcționează între iPhone și iPhone sau între iPad și iPad.
  • SharePlay pe mai multe dispozitive: Acum este mai ușor pentru toți să controleze muzica împreună, indiferent dacă asculți pe HomePod, Apple TV sau un difuzor Bluetooth.

Tips

  • Partajarea sfaturilor: Partajează sfaturi utile și funcții ascunse cu alții direct din aplicația Tips.

Weather (Vreme)

  • Temperatura „Simțită” mai vizibilă: Pregătește-te mai bine pentru condițiile de afară cu afișarea mai proeminentă a temperaturii „Simțite”. Aceasta apare lângă temperatura actuală atunci când diferă semnificativ, iar vizualizările detaliate sunt combinate astfel încât să le poți compara mai ușor.
  • Locațiile „Acasă” și „Serviciu”: Locațiile „Acasă” și „Serviciu” din Contacte sunt aduse în aplicația Weather. Le poți căuta și adăuga la lista ta.
  • Rafale de vânt și direcție mai vizibile: Află mai ușor despre condițiile vântului, inclusiv viteza, rafalele și direcția vântului.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Apple