Energy Expo - Join the revolution

Următorul flagship Nubia va integra un buton de cameră, la fel ca iPhone 16

Scris de | 11 septembrie, 2024
Următorul flagship Nubia va integra un buton de cameră, la fel ca iPhone 16

Producătorii de smartphone-uri cu Android vor integra rapid cea mai nouă funcție pe care Apple a dezvăluit-o în prezentarea de luni: Camera Control. Sigur, Apple probabil că are unul dintre cele mai avansate și mai complexe butoane de acest gen de pe un smartphone, însă majoritatea utilizatorilor vor fi interesați să apese pe el pentru a realiza fotografii și înregistrări, așa că președintele Nubia, Ni Fei, deja vorbește despre noul buton de cameră de pe Nubia Z70 Ultra, care va fi un buton mai „realist”.

După ce Nubia și Oppo vor adăuga butonul de cameră, acesta ar putea deveni standard în toată industria de smartphone-uri

Deja știam că Oppo lucrează la un buton similar pentru realizarea de fotografii, iar modelul Find X8 Ultra este așteptat în următoarele câteva săptămâni pe piață, la scurt timp după ce iPhone 16 va debuta în magazinele din lume.

Președintele Nubia își laudă pe rețeaua Weibo următorul flagship cu funcții precum „un ecran perfect, un buton de cameră realist” și ”AI versatil”. Putem intui astfel că Nubia Z70 Ultra va folosi, la fel ca ultimele câteva generații de flagship-uri ale companiei, un ecran fără decupaj pentru cameră. Acestea sunt unele dintre puținele dispozitive din piață care au adoptat camera frontală sub ecran încă de la prima generație a tehnologiei, iar în ultimii ani aceasta a devenit aproape invizibilă, datorită îmbunătățirilor în tehnologia ecranelor de acest fel.

Din păcate, calitatea foto pe camerele ascunse sub ecran nu s-a îmbunătățit cu mult. Știm de la modelele Galaxy Z Fold, care sunt singurele vândute în Europa cu această capabilitate, că imaginile sunt, de obicei, la rezoluție mai mică, cu mai puține detalii și afișează diverse artefacte de procesare.

Va fi interesant să vedem însă ce funcții va integra Nubia Z70 Ultra pentru butonul de cameră. Cel mai probabil, acesta nu va fi echipat cu o suprafață touch, precum cea de pe iPhone. Ne putem aștepta astfel la un buton cu apăsare în două trepte, care permite previzualizarea focalizării înainte să declanșezi captura. În teorie, și iPhone va avea această funcție, însă nu de la început. Apple a promis apăsare la jumătate de cursă pentru focalizare abia într-un update software care va veni mai târziu.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , ,

Sursa: Android Authority