Energy Expo - Join the revolution

Suma incredibilă pe care au pierdut-o americanii anul trecut în fraude cu criptomonede

Scris de | 11 septembrie, 2024
Suma incredibilă pe care au pierdut-o americanii anul trecut în fraude cu criptomonede

Cetățenii americani care au fost implicați în fraude cu criptomonede au pierdut o sumă totală incredibilă anul trecut, conform FBI, care a prezentat un raport oficial. Conform acestuia, americani au pierdut peste 5,6 miliarde de dolari, o creștere cu 45% față de pierderile înregistrate în 2022.

FBI a primit aproape 70.000 de plângeri în 2023 de la victime ale fraudei financiare cu Bitcoin, Ether sau alte criptomonede, conform agenției. Cei mai mulți bani s-au pierdut în scheme care încurajau oamenii să investească în cripto, aproape 4 miliarde. „Natura decentralizată a criptomonedelor, viteza cu care se efectuează tranzacții ireversibile și abilitatea de a transfera valută în întreaga lume fac din criptomonede o unealtă atractivă pentru răufăcători, creând și provocări mai mari în recuperarea fondurilor furate”, spune Michael Nordwall, asistent director al diviziei de investigații criminale a FBI.

Răufăcătorii își contactează adesea victimele prin platforme de dating sau social media, pentru a le câștiga încredere de-a lungul a câteva săptămâni sau chiar luni, înainte să le sugereze să investească în criptomonede. Odată ce o relație a fost construită între cei doi, aceștia reușesc să convingă victimele să folosească site-uri sau aplicații false pentru a-și investi banii, uneori permițându-le chiar și să scoată o sumă de bani mai mică, pentru a face ca respectivele platforme să pară legitime. În unele cazuri, victimele sunt apoi contactate și de afaceri false care pretind că le pot ajuta să își recupereze criptomonedele pierdute, conform FBI.

Oficialii agenției spun că persoanele de orice vârstă pot cădea pradă acestor capcane, astfel că ar trebui să fie foarte atenți cu privire la potențialele idei de investiție venite de la persoane pe care nu le cunosc.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , ,