Energy Expo - Join the revolution

OnePlus 13, confirmat pentru lansare peste doar câteva săptămâni

Scris de | 10 septembrie, 2024
OnePlus 13, confirmat pentru lansare peste doar câteva săptămâni

Parcă mai ieri testam OnePlus 12, flagship-ul brandului secundar de la Oppo, iar acum aflăm că deja ne pregătim pentru lansarea următoarei generații, OnePlus 13. Louis Lee, președintele OnePlus China, a confirmat pe rețeaua de socializare Weibo că noul flagship al brand-ului se lanează deja în octombrie, la mai puțin de un an de la debutul modelului 12 din decembrie. Acesta confirmă însă ceea ce probabil știam deja cu toții: noul telefon va folosi chipset-ul Snapdragon 8 Gen 4.

OnePlus 12 va fi lăsat în urmă de noul OnePlus 13 la mai puțin de un an de la debut

Faptul că OnePlus 13 se lansează în octombrie sugerează că va fi unul dintre primele dispozitive echipate cu noul procesor high-end de la Qualcomm. Cipul urmează să fie dezvăluit oficial în cadrul Snapdragon Summit, care are loc între 24 și 26 octombrie, deci probabil că și OnePlus 13 va fi anunțat în cadrul acestui eveniment sau în acea perioadă.

De obicei, OnePlus introducea telefoanele sale pe piață în luna decembrie, urmând ca lansarea internațională să întârzie una sau două luni. Dacă deja în octombrie vom vedea OnePlus 13 în magazinele din China, există șanse mari ca acesta să fie lansat rapid și în Europa, urmând a fi probabil primul dispozitiv cu Snapdragon 8 Gen 4 pe care vom pune mâna, poate chiar înainte de sfârșitul anului 2024.

Louis Lee spune că noul chipset va permite OnePlus 13 să ofere performanță „epocală”, datorită noului design cu nuclee proprietare de la Qualcomm, și că va reprezenta un salt major pentru performanța dispozitivelor OnePlus. A fost amintit jocul Genshin Impact, care ar putea rula la 120 de cadre pe secundă pe noul OnePlus, ceva ce nu era posibil pe generațiile anterioare. De asemenea, sunt menționate „experiențe exclusive” pe telefoanele OnePlus, deci ne așteptăm, cel mai probabil, la primele funcții AI „on-device”, similare cu Galaxy AI, Gemini sau Apple Intelligence și de la producătorii din China.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: Weibo