Energy Expo - Join the revolution

Apple Intelligence întârzie pe piață. Când se lansează, unde și în ce limbă

Scris de | 10 septembrie, 2024
Apple Intelligence întârzie pe piață. Când se lansează, unde și în ce limbă

Lansarea Apple Intelligence, adică funcțiile cu AI de la Apple pentru iPhone, iPad și macOS este programată pentru luna octombrie, odată cu iOS 18.1, însă nu toate funcțiile vor fi gata la acel moment. Se pare că, în loc să vedem o intrare în forță din partea Apple în domeniul AI, așa cum am văzut „sprint-ul” Samsung de la începutul anului, avem aici parte mai degrabă de un „maraton”. Iată ce a dezvăluit Apple despre care funcții vor fi disponibile și când vor ajunge pe dispozitivele compatibile.

Apple Intelligence va ocoli Europa. Inițial va fi disponibil doar în engleză

Se pare că, inițial, Apple Intelligence va fi o funcție dedicată exclusiv vorbitorilor de limba engleză. Doar utilizatorii din SUA vor putea folosi Apple Intelligence începând din luna octombrie, iar aici intră capabilitățile legate de text, căutări și funcțiile Cleanup din Photos. Practic, vei putea folosi AI pentru a rescrie, rezuma sau compune text oriunde poți introduce text în iOS sau căuta în galerie fotografii și clipuri pe baza unor descrieri.

În luna decembrie, Apple spune că va extinde suportul pentru țări vorbitoare de limba engleză și diverse dialecte englezești. Atunci, funcțiile Apple Intelligence devin disponibile în Australia, Canada, Noua Zeelandă, Africa de Sud și Regatul Unit.

Pentru alte limbi, va trebui să așteptăm până în 2025, iar primele care sunt la rând pentru a primi suport sunt chineză, franceză, japoneză și spaniolă. Nu este clar în care țări vor fi disponibile aceste funcții și nici nu avem o fereastră clară pentru ele. Putem, astfel, să fim siguri că nu vom avea Apple Intelligence în limba română în viitorul apropiat, poate nici în 2025. De altfel, funcțiile AI nu vin în Europa, cel puțin nu anul acesta, deci primele telefoane cu AI de la Apple sunt cu AI doar dacă locuiești în SUA.

Apple a mai vorbit și despre Image Playground, noua aplicație pentru generare de imagini, Image Wand, Genmoji și noul Siri cu ChatGPT integrat, dar toate acestea vor veni mai târziu. Nu se știe exact când, dar unele vor fi disponibile înainte de sfârșitul anului, pe când altele vor fi lansate în „lunile următoare”, sugerând că vor fi amânate chiar și până în 2025.

Desigur, funcțiile AI sunt disponibile doar pe iPhone 16, 16 Pro și 15 Pro pe telefoane, pe tabletele iPad cu procesoare M1 sau mai performante și doar pe computerele Mac cu procesoare M1 sau mai noi.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,