Energy Expo - Join the revolution

IFA 2024: TOATE noutățile TCL, inclusiv noul televizor TCL NXTFRAME și seria TCL X11H

Scris de | 6 septembrie, 2024
IFA 2024: TOATE noutățile TCL, inclusiv noul televizor TCL NXTFRAME și seria TCL X11H

TCL are tot timpul o prezență importantă la IFA, iar în 2024 lucrurile nu au stat diferit. Compania a organizat și o conferință de presă în care a prezentat mai toate noutățile cu care a venit la târgul de la Berlin în acest an, de la televizoare de ultimă generație până la electrocasnice (cu integrări AI, evident).

TCL NXTFRAME

Unul dintre principalele puncte de atracție ale TCL la IFA 2024 este fără îndoială NXTFRAME, pe care compania îl descrie ca „o piesă de artă tehnologică care se armonizează perfect cu decorul casei”. Nu aș merge chiar atât de departe, dar e cu siguranță impresionant, televizorul având o grosime de doar 27,9 mm, cu un cadru încorporat care permite conectarea fără o unitate externă.Versiunea Pro a televizorului (pentru că da, există și așa ceva) vine echipată cu o bară de sunet și un subwoofer wireless cu sunet Bang & Olufsen, fiind prima realizare a parteneriatul dintre TCL și Bang & Olufsen. Similar cu un alt televizor care se prezintă ca „o pânză pentru artă”, și NXTFRAME are încorporată o serie de opere de artă care pot rula pe televizor atunci când acesta nu este utilizat activ. Ramele incluse, cu fixare magnetică, usurează schimbarea stilurilor, asigurând astfel că spațiul reflectă gusturile personale.

TCL X11H

Seria TCL X11H este probabil cea mai interesantă din repertoriul TCL pentru IFA 2024, deoarece îmbină tehnologia Mini LED cu cea QLED. Oferă caracteristici precum 4K HDR Premium 6500 nits și 144Hz Motion Clarity Pro, asigurând astfel o calitate a imaginii ridicată, și bineînțeles că include o mulțime de funcții pentru gaming, inclusiv Game Master Pro 3.0, HDMI 2.1, ALLM, 144Hz VRR și FreeSync Premium Pro. Viteza urcă până la 240Hz în jocuri, și TCL include și un game bar pentru control mai ușor atunci când ești conectat la o consolă sau un PC. În ceea ce privește certificările, avem parte de HDR10+ și Dolby Vision IQ.

Bineînțeles, televizoarele TCL X11H rulează Google TV, cu Google Assistant integrat, pentru control vocal. Sunetul este asigurat de un sistem audio 6.2.2 Dolby Atmos, și dimensiunile sunt două la număr – o variantă de 85 de inchi, respectiv una de 98 de inchi, ambele suficient de mari cât să se potrivească în orice living.

TCL C765

Seria TCL C765 se folosește de tehnologia Mini-LED de generația a 6-a și este disponibilă într-o multitudine de modele, de la 55 de inchi până la 98 de inchi. Printre caracteristici se remarcă o calitate 4K HDR Premium, rată de refresh de 144Hz (Motion Clarity Pro, așa cum o numește TCL), și funcțiile de gaming prezente și pe seria X11H. Această serie integrează, de asemenea, Google TV cu Google Assistant, oferind o experiență smart TV cu control vocal și se folosește de difuzoarele Onkyo Dolby Atmos 2.1 pentru sunet.

Soundbar-uri noi Q85 și Q75

Soundbar-ul din seria TCL Q85 dispune de un aranjament 7.1.4, este echipat cu tehnologia RAY-DANZ Dolby Atmos și oferă o putere audio maximă de 860 W. Include o funcție numită TCL Tutti Choral ce permite sincronizarea între sunetul TV și cel al soundbar-ului și are suport Dolby Atmos și DTS. În plus, tehnologia TCL AI Sonic-Adaptation reglează inteligent sunetul pentru o performanță optimă.

TCL Q75 dispune de un sunet 5.1.2 și RAY-DANZ & Dolby Atmos cu putere audio maximă de 620W. Tehnologia RAY-DANZ creează o scenă sonoră mai bogată și mai largă, conform TCL. Aceasta asigură, de asemenea, o suprafață mai mare de ascultare fără a diminua performanțele audio ale soundbar-ului. Și aici este prezentă funcția TCL Tutti Choral, precum și certificarea Dolby Atmos și DTS:X.

FreshIN 3.0 – AI și în aerul condiționat

Aparatul de aer condiționat FreshIN 3.0 de la TCL dispune de filtre Quadrupuri, un sistem de purificare cu patru straturi care filtrează eficient particulele și împrospătează aerul interior reducând nivelul de alergeni și bacterii. În plus, vine cu AI! Algoritmul Smart Big Data Model FreshIN 3.0 ajustează în mod inteligent activitatea compresorului pe baza condițiilor interioare în timp real, asigurându-se că aparatul de aer condiționat funcționează eficient fără a compromite confortul. Această tehnologie avansată ajută FreshIN 3.0 să obțină o clasificare energetică A+++. De asemenea, sistemul actualizat Four-fold de reducere a zgomotului atinge un minimum de 16 dB, reducând nivelul de zgomot standard din industrie cu 10 dB(A) pentru același debit de aer. Unitatea include și o funcție de autocurățare, contribuind la o mentenanță fără efort și un aer respirat mai curat.

Frigidere „custom”

Seria Free Built-In Fridge de la TCL se laudă cu caracteristicile sale flexibile și personalizabile. Aceste frigidere pot fi instalate cu doar un centimetru de spațiu liber pe fiecare parte, maximizând atât stilul, cât și capacitatea de depozitare. Seria Free Built-In Fridge oferă tehnologie avansată de răcire, inclusiv control precis al temperaturii și soluții flexibile de depozitare, precum rafturi și compartimente reglabile. Tehnologia de sterilizare T-Fresh de la TCL, lider în industrie, elimină 99,99% din bacterii, asigurând alimente proaspete pentru mai mult timp, conform producătorului.

TCL Wash&Dry

Cea mai recentă pereche de mașini de spălat și uscătoare TCL maximizează economisirea apei, minimizând în același timp consumul de energie. Mașina de spălat cu încărcare frontală are un motor Digital Inverter cu 10% mai eficient decât modelele de top cu rating A. Butonul „Speed Up” accelerează spălarea rufelor cu minimum de apă, în timp ce uscătorul ecologic cu pompă de căldură reglează temperaturile prin senzori de umiditate, asigurând uscarea corectă și economisind eficient energia. Acesta poate elimina până la 99,99% din bacterii prin căldură și abur și include un mod Fresh On care menține hainele spălate în mișcare pe un ciclu delicat timp de până la 10 ore pentru a preveni cutele și mirosurile.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,