Energy Expo - Join the revolution

IFA 2024: Acer a prezentat primul său dispozitiv handheld de gaming, Nitro Blaze 7. Primele impresii

Scris de | 6 septembrie, 2024
IFA 2024: Acer a prezentat primul său dispozitiv handheld de gaming, Nitro Blaze 7. Primele impresii

Acer a făcut la IFA 2024 primii pași în zona handheld-urilor, cu noul Nitro Blaze 7, un dispozitiv pentru cei care vor să se joace oriunde și oricând. Acesta are la interior un procesor AMD Ryzen 7 8840HS, ce vine cu tehnologie Ryzen AI (evident), și grafică AMD Radeon 780M și Radeon Super Resolution pentru a face upscaling. Ecranul este un touchscreen IPS FHD (1920 x 1080 pixeli) și are o dimensiune de 7 inchi, cu rată de refresh de 144Hz și acoperire 100% a spectrului de culoare sRGB. De asemenea, oferă tehnologie AMD FreeSync Premium.

Stocarea este uriașă, putând urca până la 2TB de SSD PCIe M.2 NVMe, iar memoria RAM este de 16GB (LPDDR5X). La fel ca în cazul altor dispozitive handheld, și Nitro Blaze 7 utilizează Windows 11 și este compatibil cu platformele de jocuri principale, precum Steam. Vine la pachet și cu 3 luni de PC Game Pass, ca să ai ce să te joci. Pentru conectivitate , consola portabilă de jocuri Nitro Blaze 7 se bazează pe Wi-Fi 6E și încorporează diverse porturi pentru atașarea fără probleme a dispozitivelor și accesoriilor, inclusiv USB4 (Type-C) cu încărcare rapidă și un cititor de carduri MicroSD pentru extinderea capacității de stocare.

Am avut ocazia de a mă juca puțin cu Nitro Blaze 7 la standul Acer, și mărturisesc că experiența mi s-a părut foarte plăcută. Consola portabilă arată bine, butoanele și joystick-urile se simt „quality” și feeling-ul în timpul jocurilor este excelent. Am jucat Tomb Raider câteva minute și experiența a fost similară cu cea pe care am avut-o pe Xbox, prima oară când am jucat titlul. Se mișcă foarte bine, fluid și fără tearing sau alte probleme vizuale. Pare că Acer a așteptat să aibă un produs finit suficient de bun cât să concureze cu ceilalți jucători din acest spațiu, iar Nitro Blaze 7 pare capabil de asta, cel puțin după primul contact cu el. Rămâne de văzut dacă impresia asta se va păstra și după ce va ajunge în mâinile noastre, pentru o testare mai lungă.

Și că tot am vorbit despre asta, specificațiile exacte, prețurile și disponibilitatea vor varia în funcție de regiune, bineînțeles. Vom vedea ce înseamnă asta în ceea ce privește România, dar așteptăm cu interes sosirea lui Nitro Blaze 7.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,