Energy Expo - Join the revolution

Honor lansează cel mai subțire telefon pliabil, Magic V3, în Europa. Când ajunge în România și la ce preț

Scris de | 5 septembrie, 2024
Honor lansează cel mai subțire telefon pliabil, Magic V3, în Europa. Când ajunge în România și la ce preț

Honor a anunțat la IFA 2024, la Berlin, lansarea noului său pliabil Magic V3, cel mai subțire astfel de telefon din lume la ora actuală. Cu doar 4,35mm în formatul extins, Magic V3 vine ca un concurent serios pentru pliabilele deja existente în piață, și cu un aspect pe care îți va fi greu să nu îl remarci. Telefonul are 9,3mm în formatul pliat, și vine cu rezistență de tip IPX8 la apă – adică poate fi scufundat până la 2,5 metri timp de 30 de minute. De asemenea, oferă suport pentru stylus, dacă ești fan al folosirii stiloului.

Ecranul pliabil este un LTPO AMOLED de 7,92 inchi ce oferă un miliard de culori și vine cu certificare Dolby Vision și o rată de refresh de 120Hz, practic tot ce e mai bun pe smartphone-uri în momentul de față. La asta se adaugă și o luminozitate ce atinge 1800 de niți, precum și o protecție proprietară, numită King Kong Rhinoceros – foarte interesant nume, nu? 🙂 În ceea ce privește ecranul mic, aici avem o luminozitate orbitoare, care atinge nu mai puțin de 5000 de niți, și vorbim de un LTPO OLED de 6,43 inchi, tot cu 120Hz rată de refresh și certificare Dolby Vision.

La interior se află un Snapdragon 8 Gen 3 de la Qualcomm, realizat pe proces de 4nm, cu 8 nuclee și ajutat de un Adreno 750. În ceea ce privește opțiunile de RAM și stocare, avem 3 la număr, cea mai „slabă” fiind de 12GB RAM și stocare de 256GB. La asta se adaugă alte două, de 16GB RAM și stocare de 512GB respectiv un gigantic 1TB. În toate cazurile, stocarea este ultrarapidă, de tip UFS 4.0.

Bineînțeles, pentru că vorbim de o lansare de telefon în 2024, AI-ul nu avea cum să lipsească, iar Honor introduce pe Magic V3 câteva funcții foarte interesante. Spre exemplu, Honor Notes, care poate înregistra și traduce o întâlnire în timp real, astfel încât să nu mai fii nevoit să îți iei notițe și să poți fii atent la persoana cu care vorbești. De asemenea, una dintre cele mai utile funcții AI de pe telefoane, posibilitatea de a șterge elemente nedorite dintr-o fotografie, este și ea prezentă pe noul pliabil Honor, și se numește AI Eraser aici. Face to Face Translation face exact ce spune și numele, adică îți va permite să conversezi cu cineva, în timp real, cu ajutorul unei traduceri live.

Camerele de pe spate sunt 3 la număr, și toate arată foarte bine, cel puțin pe hârtie – o principală de 50MP (f/1.6), un senzor periscop telefoto tot de 50MP (f/3.0), capabil de zoom optic 3,5x, respectiv o cameră ultrawide de 40MP (f/2.2). Pentru înregistrare, Honor Magic V3 se descurcă până la calitate 4K la 30/60fps (10-bit). Pe față se află o cameră de 20MP, cu f/2.2 și unghi de 90 de grade, și aceasta este repetată și în ecranul mare, astfel că poți face selfie-uri identice în ceea ce privește calitatea și cu telefonul pliat, și cu el extins.

În fine, în ceea ce privește încărcarea, vorbim de o baterie foarte mare, de 5150 mAh, care se poate încărca cu până la 66W pe fir, sau cu până la 50W wireless. De asemenea, dispune și de reverse wireless charging, de 5W, dacă ai nevoie să încarcă o pereche de căști sau alte electronice mici pentru scurt timp.

Honor Magic V3 – Preț și disponibilitate în România

În România, telefonul va fi disponibil în două culori, Velvet Black și Tundra Green (negru și verde), de la prețul de 9999 lei. Honor Magic V3 este disponibil oficial din data de 20 septembrie, iar precomanda începe chiar de mâine, 6 septembrie.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,