Energy Expo - Join the revolution

Google anunță patru funcții noi pentru Android, inclusiv una care îți poate salva viața

Scris de | 4 septembrie, 2024
Google anunță patru funcții noi pentru Android, inclusiv una care îți poate salva viața

Google a anunțat nu mai puțin de patru funcții noi pentru telefoanele cu Android, și de această dată nu sunt limitate doar pentru propriile telefoane ale producătorului, gama Pixel. Ba mai mult, există și o funcție bonus pentru cei care au dispozitive cu Wear OS.

Prima dintre ele se referă la TalkBack, funcția care poate citi ceea ce scrie pe ecranul telefonului, și care este folosită în mare de nevăzători. Acum aceasta va folosi Gemini pe anumite device-uri pentru a-i permite celui care o folosește să audă descrieri audio ale imaginilor, indiferent că este vorba de unele din galerie, fotografii în mesaje text, sau cele de pe social media. Google a mai făcut și o funcționalitate a Circle to Search oficială, aceea de a permite să identifici ce piesă se aude în jurul tău sau lângă telefonul tău – practic, un soi de Shazam.

De asemenea, acum poți asculta pagini din Chrome, indiferent de conținutul lor. Poți de asemenea și să setezi o viteză preferată de ascultare, la fel ca la podcasturi, dar și un tip de voce și limba în care vrei să auzi conținutul de pe pagina respectivă.

În fine, Android Earthquake Alerts System, sistemul de alertă de cutremure creat de Google, se va extinde în toate statele din SUA și în cele șase teritorii americane, oferindu-le posesorilor de Android avertismente de cutremur cu câteva secunde înainte ca acesta să se producă. Odată ce cutremurul se termină, aceștia vor primi și indicații despre ce pot face mai departe.

Noutatea pentru WearOS constă în faptul că poți folosi acum hărțile offline pe ceasurile cu acest sistem de operare. Ceasul poate astfel să acceseze hărțile descărcate pe telefon, și vor exista două noi scurtături care să te lase să cauți destinații vocal atunci când te conectezi din nou la internet sau să vizualizezi locația ta pe hartă doar apăsând pe watch face.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: Google announces four new Android features that aren't limited to Pixels