Energy Expo - Join the revolution

Cum profită Bluesky de pe urma problemelor X

Scris de | 4 septembrie, 2024
Cum profită Bluesky de pe urma problemelor X

X se confruntă cu probleme foarte mari în Brazilia, rețeaua socială fiind închisă ca urmare a ordinului unui judecător de la Curtea Supremă din Brazilia, Alexandre de Moraes. Bineînțeles, o astfel de situație a dat naștere unor noi posibilități pentru rivalii companiei lui Elon Musk, iar poate cel mai mare succes l-a avut Bluesky, o altă aplicație de social media, care a adăugat peste 2 milioane de utilizatori noi în țară în ultimele patru zile, după ce vineri număra doar jumătate de milion în total. Creșterea a fost atât de puternică încât unii utilizatori ai aplicației s-au confruntat cu erori care le spuneau că „nu există suficiente resurse” pentru a procesa cereri, inginerii Bluesky chinuindu-se să țină serverele stabile pe măsură ce numărul de noi utilizatori creștea.

Astfel, Bluesky a ajuns pe prima poziție în topul aplicațiilor în Brazilia în timpul acestui weekend, depășind un alt competitor al X, Threads, aplicația celor de la Meta. Conform cifrelor firmei Appfigures, numărul total de descărcări pentru Bluesky a crescut cu 10,584% în aces weekend comparativ cu weekend-ul trecut, și doar în Brazilia creșterea a fost de peste 1 milion la sută. Interesant este că boom-ul acesta de descărcări nu s-a limitat doar la Brazilia, răspândindu-se și în țări în care aplicația nu primea atenție anterior. Astfel, creșteri remarcabile au fost observate și în Portugalia, Chile, Argentina, Columbia și chiar și în România! Nu doar atât, dar noii utilizatori de pe platformă sunt și destul de implicați, postând activ pe aceasta.

Un inginer de la Bluesky a remarcat că numărul like-urilor de pe rețeaua socială a crescut la 104,6 milioane în această perioadă de 4 zile, spre deosebire de doar 13 milioane, cifra înregistrată într-o perioadă similară de săptămâna trecută.

Atracția către Bluesky nu este întâmplătoare, deoarece aplicația are un aspect și o interfață similare cu cele ale platformei lui Elon Musk. Asta și pentru că Bluesky a fost o dată o parte din Twitter, separându-se ulterior și devenind propria sa companie, însă păstrând anumite elemente similare cu cele ale platformei cu pasărea albastră. De asemenea, Bluesky adoptă o metodă destulă de libertină în moderarea conținutului de pe platforma sa, lucru care o face destul de atrăgătoare pentru cei care nu mai pot folosi acum X.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , ,

Sursa: Bluesky continues to soar, adding 2M more new users in a matter of days