Energy Expo - Join the revolution

Concord e cel mai mare eșec din gaming al anului. Jocul se închide după doar 2 săptămâni

Scris de | 4 septembrie, 2024
Concord e cel mai mare eșec din gaming al anului. Jocul se închide după doar 2 săptămâni

Cel mai nou titlu al celor de la Sony, Concord, un online hero shooter care a plecat la drum cu mari speranțe, se închide după doar două săptămâni. Începând de ieri, puținii cumpărători ai jocului au început să primească deja banii înapoi, iar Sony a delistat jocul și va închide complet serverele vineri, 6 septembrie, închizând astfel repede capitolul celui mai mare eșec din gaming din 2024. Cei care au cumpărat jocul prin PlayStation Store sau PlayStation Direct vor primi direct pe card banii înapoi, iar Steam și Epic Games Store vor contacta clienții odată ce vor procesa retururile. Cei care au cumpărat o copie fizică a jocului vor trebui să contacteze direct magazinele de unde le-au achiziționat.

În iulie, Concord a trecut printr-o perioadă de early beta cu acces gratuit pe PlayStation 5 și PC, însă nu a reușit să stârnească prea mult entuziasm. Numărul maxim de jucători atins a fost de doar 2388 pe Steam, iar pentru varianta de PS5 nu există cifre oficiale. Perioada beta s-a dovedit a fi o previziune, pentru că, într-un final, Concord a vândut abia în jur de 25000 de copii de PC și PS5 de la lansarea sa oficială, din 23 august.

Jocul va fi considerat un eșec uriaș pentru Sony și Firewalk Studios, studioul cumpărat de gigantul japonez în 2018 tocmai pentru a dezvolta și publica Concord. Sony ia în calcul potențialul viitor al jocului, și se pare că ar putea să renunțe complet la a-l vinde la prețul de 40 de dolari, oferindu-l în format free-to-play. Eșecul lui Concord este încă un exemplu al volatilității jocurilor live-service, după ce mai devreme tot în acest an, Suicide Squad: Kill the Justice League a avut rezultate abisale de vânzări, fiind considerat o pierdere de 200 de milioane de dolari pentru Warner Bros.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,

Sursa: Sony shuts down Concord: Customers will be refunded, game goes offline September 6