Energy Expo - Join the revolution

Toate modelele Galaxy S25 ar putea folosi Snapdragon 8 Gen 4. Exynos 2500, păstrat pentru pliabile

Scris de | 3 septembrie, 2024
Toate modelele Galaxy S25 ar putea folosi Snapdragon 8 Gen 4. Exynos 2500, păstrat pentru pliabile

Fanii Samsung ar putea avea motive de bucurie la începutul anului viitor, întrucât zvonuri din surse de încredere sugerează că seria Galaxy S25 va avea la interior chipset-ul Snapdragon 8 Gen 4, indiferent de varianta telefonului, sau regiunea în care este vândut. Desigur, decizia de a nu aduce Exynos 2500 pe S25 nu a fost ușoară pentru Samsung, dar compania dorește să aibă dispozitive competitive cu seria iPhone 16 la nivel de procesare AI.

Cele trei modele Galaxy S25 vor beneficia de cel mai performant chipset Qualcomm

Conform Ming-Chi Kuo, analistul de afaceri TF Securities, care oferă deseori rapoarte de la surse din industrie, Samsung nu poate să producă chipset-ul Exynos 2500 pe arhitectură de 3nm cu precizie destul de mare pentru a asigura un număr mare de unități funcționale. Astfel, compania alege alternativa Snapdragon 8 Gen 4 de la Qualcomm, probabil produse pe procesul de 3nm al TSMC. Planul este să folosească aceste procesoare pe S25, iar în următoarele luni să îmbunătățească producția proprie.

Astfel, pentru lansarea din vară a următoarelor modele pliabile, Galaxy Z Fold 7 și Flip 7, Exynos 2500 ar putea fi gata, la nivelul dorit de calitate și cantitate pentru a putea fi folosite în producție de masă. Acestea ar putea fi astfel primele dispozitive pliabile echipate cu procesoare Exynos, toate variantele anterioare fiind bazate pe chipset-uri Snapdragon.

Având în vedere că 20% din costul de producție al seriei Galaxy S25 este așteptat să reprezinte doar procesorul Qualcomm, Samsung ar fi preferat să folosească procesoarele proprietare, mai ieftine, sau măcar să le integreze pe o parte dintre dispozitive, așa cum a făcut în cazul seriei S24.

La fel ca în ultimii doi ani, variantele Galaxy S25 vor primi un chipset Qualcomm „for Galaxy” care va fi de la început oferit la o frecvență mai înaltă față de specificațiile de bază. Acesta ar trebui să fie cam la același nivel de consum și performanță precum noul Apple A18 Pro, care va debuta pe iPhone 16 Pro și Pro Max săptămâna viitoare.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , ,

Sursa: via Phone Arena