Energy Expo - Join the revolution

Majoritatea gamerilor de pe PC au trecut deja la Windows 11

Scris de | 3 septembrie, 2024
Majoritatea gamerilor de pe PC au trecut deja la Windows 11

Gamerii demonstrează din nou că sunt tot timpul la curent cu cele mai noi tehnologii. În cazul de față, vorbim despre sisteme de operare, întrucât cel mai recent raport al platformei Steam a demonstrat că aproximativ 50% dintre gamerii care folosesc cea mai mare platformă de distribuție de jocuri de PC, sunt deja pe Windows 11. În comparație, doar 30% dintre utilizatorii de PC la nivel global sunt pe această versiune.

Gamerii, mai degrabă forțați de hardware să treacă pe Windows 11

Adevărul este că timpul nu este de partea Windows 10. Microsoft a promis suport software oficial pentru acest sistem de operare doar până pe 25 octombrie 2025, ceea ce înseamnă că cei 46% dintre utilizatorii de Steam care încă îl folosesc, au doar un an și puțin peste o lună la dispoziție să facă upgrade.

În prezent, 49% dintre utilizatorii de Steam „se joacă” de pe Windows 11, o creștere cu 3% față de luna iulie. Motivul pentru această creștere rapidă este, desigur, hardware-ul. Noile procesoare și plăci grafice din ultimele generații nu sunt compatibile cu Windows 10 și necesită neapărat Windows 11 pentru a putea instala driverii necesari și pentru a avea acces la toate capabilitățile avansate de gaming.

Steam Survey aug 2024

De altfel, mulți probabil că rămân pe Windows 10, măcar până la următorul upgrade major de hardware, din cauza faptului că Windows 11 nu este compatibil cu multe dintre procesoarele mai vechi, care încă sunt capabile să ruleze multe jocuri, dar care nu integrează componenta de securitate TPM2.0, obligatorie pentru Windows 11. Deși această limitare de la instalare poate fi sărită, Microsoft încearcă să închidă astfel de portițe.

macOS și Linux (platforma folosită de Steam Deck/Steam OS) reprezintă împreună restul de 4% din total. În ciuda eforturilor Valve din prezent, până când Steam OS nu se lansează oficial cu suport pentru alt hardware, separat de Steam Deck, adopția Linux pentru gaming nu va accelera.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , , , ,