Energy Expo - Join the revolution

Când se lansează telefonul Huawei „tri-fold”. Prețul, estimat mai mult decât dublu față de un „Fold”

Scris de | 3 septembrie, 2024
Când se lansează telefonul Huawei „tri-fold”. Prețul, estimat mai mult decât dublu față de un „Fold”

Huawei a anunțat o nouă lansare de produs pentru data de 10 septembrie. Aceasta va avea loc în China, iar reprezentanții companiei promit că ceea ce va fi prezentat va fi „cel mai inovator” produs al său de până acum. Dacă ar fi să ghicim, este vorba despre dispozitivul cu ecran tri-fold, pe care l-am văzut deja chiar și în mâinile CEO-ului Huawei, Richard Yu.

Huawei va lansa săptămâna viitoare primul telefon tri-fold din piață

Compania încearcă să păstreze suspansul pentru acest anunț, însă imaginile de promovare sugerează că avem de a face cu un dispozitiv cu ecran pliabil cu două balamale care se strânge în forma literei Z. Nu știm încă ce nume va alege Huawei pentru acest model, însă ne așteptăm la ceva mai mult decât literă plus cifră. Compania pare că încearcă să creeze acum brand-uri „sonore” care să fie ușor de reținut și de asociat cu dispozitivele sale (precum Pura sau Mate).

huawei-tri-folding-phone

La nivel hardware, ne așteptăm ca telefonul/tableta, să integreze un ecran cu diagonală de 10”, care atunci când este pliat să poată fi folosit ca un ecran al unui smartphone obișnuit. Acesta va integra, mai mult ca sigur, un chipset din gama Kirin 9, și, cel mai probabil, va fi disponibil exclusiv pentru piața din china.

Mai interesant pentru acest dispozitiv este prețul. Pentru că sunt necesare noi componente, mai scumpe, pentru sistemele pliabile, pentru că cipurile Kirin sunt extrem de scump de produs în fabricile SMIC din China și pentru că este singurul dispozitiv de acest gen, Huawei ar putea să ceară pe telefonul tri-fold aproximativ 35.000 yuan, echivalentul a 4.450 euro. Acest preț este mai mult decât dublu față de cel al unui Galaxy Fold sau unui model Mate X al companiei.

Vom afla toate detaliile pe 10 septembrie, a doua zi după evenimentul de lansare Apple dedicat seriei iPhone 16.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: Weibo