Energy Expo - Join the revolution

Problemele continuă: Naveta Starliner de la Boeing scoate acum sunete ciudate

Scris de | 2 septembrie, 2024
Problemele continuă: Naveta Starliner de la Boeing scoate acum sunete ciudate
FOTO via NASA

Povestea navetei Starliner de la Boeing continuă să fie una plină de probleme, iar cea mai nouă este și una dintre cele mai bizare. În timpul weekend-ului, astronautul american Barry Wilmore a luat contact cu echipa de la sol a NASA, indicând faptul că un sunet ca o bătaie constantă se auzea dinspre capsula Starliner. Interacțiunea a fost înregistrată de un membru al forumului NASA Space Flight, care a inclus și o înregistrare a discuției într-o postare văzută de cei de la Ars Technica.

În înregistrare, Wilmore cere echipei NASA din Houston, Texas, să configureze apelul pentru a auzi sunetul care vine de la difuzorul din interiorul capsulei Starliner. Apoi, un sunet repetitiv se aude, descris de cei de la sol ca fiind similar cu cel al unui sonar din interiorul unui submarin.

Partea bună este că, cel puțin momentan, nici Wilmore nici cei de la sol nu par să fie foarte îngrijorați cu privire la proveniența sunetului. Oricum ar fi, chiar și dacă nu există vreo soluție pentru acesta, echipajul de la bordul Stației Spațiale Internaționale nu va mai avea de suportat prea mult sunetele capsulei. Starliner de la Boeing este programată pentru decuplarea de la Stația Spațială pe data de 6 septembrie, moment în care va zbura automat, fără echipaj pe Pământ, lăsându-i la bordul Stației pe Wilmore și Sunita Williams, cei care au zburat până aici cu capsula, până anul viitor.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , ,

Sursa: Boeing’s Starliner started making a repeating ‘pulsing’ sound yesterday