Energy Expo - Join the revolution

Qualcomm a lansat un nou procesor, Snapdragon 6 Gen 3

Scris de | 2 septembrie, 2024
Qualcomm a lansat un nou procesor, Snapdragon 6 Gen 3

Qualcomm a lansat în timpul weekend-ului, fără prea mult fast, un nou procesor, datele despre acesta apărând brusc pe site-ul companiei. Este vorba de o nouă platformă midrange, care preia ștafeta de la Snapdragon 6 Gen 1 (da, nu a existat un Gen 2 între cele două, probabil cei de la Qualcomm au uitat complet de așa ceva), fiind realizat pe 4nm. Printre principalele îmbunătățiri se numără, evident, o performanță mai bună pentru sarcini realizate de AI, precum urmărirea activităților sau anularea zgomotului în timpul apelurilor. Procesorul este similar cu Snapdragon 7s Gen 2, cu ceva downgrade-uri la capitolul unității interne și al display-ului.

Astfel, Snapdragon 6 Gen 3 vine cu 8 nuclee – 4 Cortex-A78 tactate la 2.4GHz și 4 Cortex-A55, tactate la 1.8GHz, o arhitectură aproape identică cu cea a lui Snapdragon 7s Gen 2. Diferența stă în faptul că cel din urmă are nuclee ceva mai eficiente, tactate la 1.95GHz. De asemenea, noul procesor oferă suport pentru display-uri cu rezoluție până la FullHD+ la o rată de refresh de 120Hz, nu 144Hz, ca 7s-ul.

Pentru Snapdragon 6 Gen 3, Qualcomm a folosit un GPU Adreno 710, iar procesorul oferă suport pentru ambele versiuni de memorie RAM LPDDR4X și LPDDR5, cu stocare ultra-rapidă de tip UFS 3.1. Suportul de conectivitate pe noul procesor include Bluetooth 5.2 și Wi-Fi 6E. În fine, în ceea ce privește camerele, Snapdragon 6 Gen 3 acoperă o gamă largă de senzori, inclusiv de 200MP pentru realizarea de fotografii, sau setup-uri duale, cu senzori de 32MP și 16MP.

Interesant este că până acum nu avem un comunicat oficial de la Qualcomm cu privire la noul procesor, și nu știm când va ajunge acesta oficial pe terminalele din piață.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,

Sursa: Qualcomm silently introduces Snapdragon 6 Gen 3