Energy Expo - Join the revolution

„Efectul Oasis”: Marea Britanie amenință platformele de vânzare de bilete din cauza practicii prețurilor dinamice. Cât de scump este acum un bilet la concertul trupei

Scris de | 2 septembrie, 2024
„Efectul Oasis”: Marea Britanie amenință platformele de vânzare de bilete din cauza practicii prețurilor dinamice. Cât de scump este acum un bilet la concertul trupei

Guvernul britanic a anunțat că va investiga folosirea prețurilor dinamice de către platformele de vânzări de bilete, după ce fanii Oasis s-au trezit în fața unor prețuri uriașe pentru a asista la turneul de reunire al trupei lor favorite. În total, 450 de plângeri au fost depuse doar în primele zile cu privire la prețurile exorbitante ale biletelor și la faptul că disponibilitatea acestora nu era indicată corect, multe dintre ele având acum un preț mai mult decât dublu față de cel la care au fost puse inițial în vânzare. Biletele au fost disponibile de sâmbătă și concertele au fost sold out la doar câteva ore, mulți dintre fanii trupei rămânând blocați în cozi interminabile online pe durata întregii zile.

Pe Ticketmaster, costul unor bilete a crescut de la 135 de lire la peste 350 de lire. Secretarul de Cultură al Marii Britanii, Lisa Nandy, a declarat pentru ITV News că guvernul va discuta despre „problemele cu privire la transparența și utilizarea prețurilor dinamice, inclusiv tehnologia cu care funcționează sistemele de stat la coadă în mediul online, care încurajează folosirea acestora”, într-o consultare viitoare.

Prețurile dinamice sau „surge pricing” sunt rezultatul unui sistem care crește prețurile pe măsura cererii unui produs. Este o practică pe care o cunoaștem foarte bine și cu care te-ai lovit sigur dacă ai vrut să comanzi de pe vreo platformă de mâncare sau dacă ai vrut să mergi undeva cu un Uber la o oră de vârf. Reunirea Oasis are loc după ce trupa alcătuită din frații Noel și Liam Gallagher s-a despărțit în 2009, iar cererea de bilete este una foarte mare, mai ales în Insulă.

Ticketmaster a subliniat pentru ITV News că nu stabilește prețurile pentru bilete, însă serviciul de vânzare de tichete nu este la prima sa controversă majoră. În 2022, site-ul a căzut atunci când a fost „asaltat” de fanii Taylor Swift, dornici să cumpere bilete la Eras Tour, turneul mondial al artistei.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,

Sursa: Oasis ticketing chaos prompts probe into dynamic pricing