Energy Expo - Join the revolution

Conturile bancare Starlink din Brazilia au fost înghețate. Care este motivul

Scris de | 30 august, 2024
Conturile bancare Starlink din Brazilia au fost înghețate. Care este motivul

Un judecător din Brazilia a blocat conturile bancare ale Starlink din țară, într-o nouă mișcare din disputa pe care statul sud-american o are cu X, compania controlată de Elon Musk. Asta se întâmplă după ce același judecător al Curții Supreme a amenințat anterior că va închide X în toată țara, un răspuns direct față de bătălia legală pe care cele două părți o poartă acum.

Practic, Elon Musk, proprietarul X, se luptă de luni cu judecătorul Curții Supreme din Brazilia Alexandre de Moraes, din cauza unor cerințe de a bloca anumite conturi pe teritoriul statului sud-american. Compania a luat decizia de a-și închide operațiunile din Brazilia la începutul acestei luni ca urmare a unor ordine ale curții pe care X le-a caracterizat ca fiind „ordine de cenzură”. Acum Moraes s-ar folosi de una dintre celelalte companii ale lui Musk, Starlink, pentru a face ca X să se conformeze.

„Acest ordin este bazat pe o determinare nefondată ca Starlink să fie responsabilă pentru amenzile acordate, în mod neconstituțional, către X. A fost emis în secret și fără a acorda Starlink vreunul dintre drepturile de a se apăra garantate de Constituția din Brazilia. Intenționăm să adresăm această problemă pe cale legală” se arată într-un comunicat scris de Starlink pe X. Amenințările lui Moraes au continuat și în această săptămână, acesta spunând că va închide X în Brazilia dacă aceasta nu va angaja un reprezentant legal în țară.

„Nu insistăm ca alte țări să aibă aceleași legi cu privire la dreptul la liberă exprimare ca Statele Unite. Problema fundamentală cu care ne confruntăm este că judecătorul de Moraes ne cere să încălcăm legile țării sale. Pur și simplu nu vom face asta.” a scris contul oficial al X într-o postare publicată în engleză și portugheză.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,

Sursa: Starlink's local bank accounts are frozen as X prepares to be shut down in Brazil