Energy Expo - Join the revolution

Apple și NVIDIA ar putea investi în OpenAI

Scris de | 30 august, 2024
Apple și NVIDIA ar putea investi în OpenAI

Ieri, The Wall Street Journal a venit cu o veste destul de importantă, anunțând că Apple, care plănuiește să integreze ChatGPT în ecosistemul său, iOS, este în discuții pentru a investi în compania din spatele chatbot-ului, OpenAI. La scurt timp după, Bloomberg a anunțat și ea același lucru, adăugând însă și că NVIDIA „a discutat” despre posibilitatea de a se alătura în noua rundă de finanțare a celor de la OpenAI. Această rundă ar fi condusă de Thrive Capital, și ar duce valoarea OpenAI la o sumă incredibilă, de peste 100 de miliarde de dolari.

Nu este o surpriză că Apple și NVIDIA și-ar dori să investească în OpenAI, ținând cont că gigantul din Cupertino se pregătește să integreze ChatGPT cu Siri mai târziu în acest an, și ar fi dorit la un moment dat ca Phil Schiller să se alăture consiliului director al OpenAI, abandonând însă ulterior această idee. De cealaltă parte, NVIDIA este un furnizor cheie pentru OpenAI, care se bazează pe procesoarele companiei pentru ca serviciile sale AI să funcționeze.

Microsoft este și ea în discuții pentru a se alătura acestei runde de finanțare, conform Bloomberg. Compania a investit deja 1 miliard de dolari în OpenAI în 2019 și a mai făcut o investiție de mai multe miliarde de dolari în 2023.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Apple and Nvidia may invest in OpenAI