Energy Expo - Join the revolution

Pavel Durov, eliberat din aerest. Este acuzat de complicitate la activitățile ilegale de pe Telegram

Scris de | 29 august, 2024
Pavel Durov, eliberat din aerest. Este acuzat de complicitate la activitățile ilegale de pe Telegram

Pavel Durov, CEO-ul Telegram a fost eliberat din arest miercuri seară, după ce a fost reținut de autoritățile franceze sâmbătă. Acesta este însă sub control judiciar și are interdicție de a părăsi Franța, iar eliberarea sa a fost condiționată de o cauțiune de 5 milioane de euro, cu care garantează că nu va încerca să fugă. Deși este originar din Rusia, Durov deține multiplă cetățenie, inclusiv franceză.

Pavel Durov are interdicție de a părăsi Franța

Odată cu decizia de a-l elibera din arest pentru a fi plasat sub control judiciar, Durov a primit, în sfârșit, și capetele de acuzare pentru care este cercetat. Acesta va trebui să își dovedească nevinovăția, probabil în instanță, pentru următoarele:

  • Complicitate în administrarea unei platforme online pentru a permite tranzacții ilicite de către o bandă organizată
  • Refuz de a comunica cu autoritățile
  • Complicitate în distribuirea de imagini sexuale cu copii de către o organizație criminală

Desigur, acesta nu este acuzat că ar fi realizat aceste acțiuni direct, ci că a facilitat mijloacele de comunicare prin care infractorii se organizează pentru a săvârși astfel de crime. Politica Telegram de a rămâne o platformă „complet liberă” atrage întotdeauna și persoane care nu pot comunica despre activitățile lor pe alte platforme, care monitorizează strict discuțiile pentru cuvinte cheie care ar putea fi legate de activități ilegale.

Deși Durov a fugit din Rusia atunci când autoritățile au cerut acces la anumite date de pe Telegram, acum, aceleași autorități își anunță suportul pentru acesta. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitry Peskov a oferit declarații pe subiect:

„Având în vedere cetățenia rusă a domnului Durov, suntem pregătiți să oferim tot ajutorul și asistența necesare. Dar situația este complicată de faptul că este și cetățean francez.”

În urma acestei situații, Telegram a devenit a doua cea mai populară aplicație de social media de pe platformele de distribuție mobilă.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , ,

Sursa: BBC