Energy Expo - Join the revolution

Oppo Find X8 ar putea integra, de asemenea, un buton fizic pentru cameră

Scris de | 29 august, 2024
Oppo Find X8 ar putea integra, de asemenea, un buton fizic pentru cameră

Butonul dedicat pentru cameră nu este tocmai nou pe smartphone-uri, cele de la Sony fiind echipate cu așa ceva de foarte mulți ani. Totuși, până când nu au apărut zvonuri despre faptul că Apple va adăuga un buton de captură pe iPhone 16, restul producătorilor nu erau interesați de așa ceva. Se pare însă că, începând din această toamnă, din ce în ce mai multe telefoane cu Android vor adopta un buton multifuncțional de captură, iar Oppo ar putea fi printre primii, cu modelele Find X8.

Butoanele de cameră de pe iPhone 16 și Oppo Find X8 vor porni un nou trend pe piața de smartphone-uri

Imagini publicate pe internetul din China dezvăluie nu doar design-ul lateralei unuia dintre modelele Find X8 de la Oppo, ci și noul „Quick Button”, amplasat pe marginea din dreapta în partea de jos a dispozitivului. Acesta seamănă foarte mult cu ceea ce am văzut în scurgerile de informații despre iPhone 16, iar funcțiile sale par a fi similare cu ceea ce a fost descris până acum.

În primul rând, acesta va fi un buton de captură. Utilizatorii de Oppo Find X8 vor putea să apese scurt pe buton pentru a realiza o fotografie, sau pot apăsa lung pentru a începe înregistrarea video. Butonul are și funcții touch pentru zoom in sau zoom out prin glisare pe suprafața sa.

Totuși, Oppo duce mai departe experiența de utilizare a butonului. Se pare că va exista și un mod de vizionare de fotografii, în care butonul permite zoom în fotografie. Iar în jocuri video, acest buton ar putea fi folosit precum un „trigger” care poate acționa și la o simplă apăsare, și la apăsare continuă.

Seria Find X8 este așteptată cândva în luna octombrie, probabil în perioada în care Qualcomm anunță oficial noul Snapdragon 8 Gen 4, chipset-ul high-end  pentru flagship-urile următorului an. Nu este clar însă dacă Oppo dorește să aducă, din nou, modelele Find X în afara Chinei, sau dacă acestea vor rămâne în continuare exclusive pieței de origine a companiei.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , ,

Sursa: innogyan