Energy Expo - Join the revolution

MagSafe și alte încărcătoare wireless Qi 2, interzise în China

Scris de | 29 august, 2024
MagSafe și alte încărcătoare wireless Qi 2, interzise în China

Un nou regulament care intră în vigoare în China la 1 septembrie va bloca anumite frecvențe din spectrul radio. Această acțiune va duce la interzicerea comercializării și utilizării anumitor tipuri de încărcătoare wireless pentru smartphone-uri, inclusiv celebrul MagSafe de la Apple. Astfel, utilizatorii din China nu vor mai putea încărca iPhone-urile la putere maximă, de 15W pe wireless, ci vor trebui să se mulțumească cu încărcarea lentă, la 7,5W pe încărcătoarele wireless Qi tradiționale.

Încărcătorul MagSafe de la Apple funcționează la o frecvență în afara noului spectru permis în China

Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației din China, a anunțat că de la 1 septembrie, frecvențele permise pentru dispozitive mobile și încărcătoare wireless vor fi între 100-148,5 kHz, 6765-6795kHz și 13553-13567 kHz. De asemenea, puterea maximă permisă pentru încărcare wireless la aceste frecvențe va fi de 80W. Astfel, companiile care au încărcătoare mai puternice de atât, vor trebui să renunțe la ele.

MagSafe-ul de la Apple și standardul Qi 2 funcționează la 360 kHz, deci astfel de încărcătoare nu vor mai putea fi vândute în China, întrucât depășește spectul permis pentru astfel de dispozitive. China spune că această decizie a fost luată pentru a evita interferențele în domeniul aviației, dar și pentru a menține ordinea undelor radio,

Încărcătorul MagSafe este compatibil cu toate iPhone-urile lansate începând cu seria 12 din 2020. Pe lângă un încărcător wireless, acesta integrează și magneți pentru a asigura o aliniere cât mai bună între bobinele din acesta și din iPhone. Cu cât transmițătorul și receptorul de încărcare wireless sunt mai bine aliniate, cu atât transferul de energie este mai eficient și produce mai puțină căldură.

Acest anunț vine chiar înainte de lansarea iPhone 16, deci utilizatorii din China care vor cumpăra noile modele nu vor mai găsi la raft și încărcătoarele MagSafe compatibile cu acestea.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , ,

Sursa: SCMP