Energy Expo - Join the revolution

Seria Yakuza vine pe Nintendo Switch

Scris de | 28 august, 2024
Seria Yakuza vine pe Nintendo Switch

Una dintre cele mai populare serii de jocuri japoneze, Yakuza, ajunge în sfârșit pe Nintendo Switch. Yakuza Kiwami, remake-ul primului joc din franciză, se va lansa pe platformă pe data de 24 octombrie, anunț făcut chiar în cadrul evenimentului Nintendo Partner Showcase. Vestea este importantă deoarece seria Yakuza este cunoscută pentru temele serioase și mature pe care le abordează, lucru cu care Nintendo nu e de obicei de-acord. Masayoshi Yokoyama, liderul echipei de dezvoltare din spatele seriei Yakuza, a declarat la un moment dat pentru GameSpot că jocurile acestea nu vor ajunge niciodată pe o consolă Nintendo.

”În primul rând, trebuie să ne punem întrebarea dacă jocurile noastre vor putea rula pe Switch. Apoi, când vine vorba de Switch, acesta este un sistem pentru o audiență mai tânără. Deci vrem să aducem un titlu în care practic te lupți cu lumea întreagă și faci toate aceste lucruri ca parte din Yakuza, pe Switch?” declara Yokoyama în acea discuție cu GameSpot.

Ei bine, se pare că răspunsul la ultima întrebare este „da”. Lansat inițial pentru PS4 și Xbox One în 2016, Yakuza Kiwami va ajunge la sfârșitul lunii octombrie pe platforma japoneză și ar putea fi vorba de o versiune puțin modificată a portului de PS3, pentru că a existat o variantă care a rulat și pe consola mai veche a celor de la Sony. În ceea ce privește reputația consolei drept una dedicată copiilor și celor care nu apreciază neapărat jocurile violente, lucrul acesta s-a modificat serios în ultimii ani, iar acum poți găsi pe Switch titluri ca Doom, Red Dead Redemption sau chiar Mortal Kombat 1.

Sosirea versiunii de Nintedo Switch a Yakuza Kiwami vine la momentul oportun, tot pe 24 octombrie fiind programat startul noului serial Yakuza, de pe Amazon Prime.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: The Yakuza series is finally coming to Nintendo Switch