Energy Expo - Join the revolution

Tecno, nu Huawei sau Xiaomi, anunță primul telefon „tri-fold”: Phantom Ultimate 2

Scris de | 28 august, 2024
Tecno, nu Huawei sau Xiaomi, anunță primul telefon „tri-fold”: Phantom Ultimate 2

Toate indiciile din prezent pun Huawei și Xiaomi în cursa pentru primul telefon cu ecran pliabil în două locuri, dar se pare că un al treilea jucător a intrat deja în cursă și a cam devansat pe toată lumea. Tecno a prezentat oficial Phantom Ultimate 2, un concept care ar putea ajunge pe piață în viitorul apropiat, fiind astfel prima companie care se laudă cu un astfel de prototip. Până acum nimeni nu a avut „curajul” să marcheze un dispozitiv „tri-fold” cu un nume oficial.

Tecno Phantom Ultimate 2 este doar un concept, însă a fost măcar anunțat oficial

Noul dispozitiv nu va ajunge, cel mai probabil, pe piață în forma actuală, chiar și clipul de prezentare fiind mai degrabă aspirațional. Nu pare că acest dispozitiv funcționează cu adevărat, sau dacă funcționează, elementele de pe ecran din clip sunt cu siguranță simulate. Asta pentru că nu se vede nicio reflexie pe suprafața ecranului, iar cele două zone unde telefonul se pliază nu afișează niciun fel de cută sau imperfecțiune.

Conform Tecno, telefonul va integra un ecran pliabil de 10” pe format 4:3 și rezoluție 3K, cu refresh rate variabil la 120 Hz. Atunci când se pliază, telefonul stă în forma literei Z și devine un dispozitiv de 6,48”, pe format obișnuit. Mai mult, grosimea acestui dispozitiv este de doar 11mm, mai mică decât a multor telefoane cu ecran care se pliază doar o singură dată. Nu știm ce procesor are la interior, dar cele trei camere de pe spate au fiecare rezoluție de 50 megapixeli, spune Tecno.

Se pare că placa de bază și majoritatea componentelor principale stau în partea cea mai de joc, unde există și un port USB-C, ceea ce face acea zonă mai groasă decât a celorlalte două  părți care compun dispozitivul. Conform Tecno, Phantom Ultimate 2 poate rezista la 300.000 de plieri, însă nu s-a vorbit despre rezistență la apă sau alte astfel de avantaje. La capitolul rezistență, ecranul pliabil este protejat cu „ultra thin glass”, la fel ca alte pliabile recente, dar și cu „materiale de protecție” care să asigure că ecranul rezistă la șocuri.

Ce putem vedea însă este compatibilitate cu un stylus, ceea ce poziționează acest dispozitiv pentru zona de productivitate. Nici cazurile de utilizare nu par că sunt tocmai finale. Vedem mai degrabă derivate ale cazurilor de utilizare cu care se laudă și alte pliabile deja existente, care în realitate nu sunt atât de practice pe cât par în clipurile de prezentare. Poziționarea telefonului pe birou pentru a scrie pe o tastatură virtuală pare o idee bună în concept, însă în practică nu este mai rapidă decât tastarea cu două degete pe un telefon obișnuit. De asemenea modul „cort”, care afișează conținut spre altcineva pare să fie un caz de utilizare extrem de nișat.

Anunțul lui Tecno Phantom Ultimate 2 pare să fie un soi de atenționate din partea Transsion, umbrela brand-ului, către celelalte companii din top 5 mondial, în rândul cărora a intrat recent compania chineză.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: Android Authority