Energy Expo - Join the revolution

Razer X Fortnite – Colecția de periferice creată pentru battle royale

Scris de | 28 august, 2024
Razer X Fortnite – Colecția de periferice creată pentru battle royale

Colaborările dintre producătorii de periferice de gaming și jocuri populare sunt ceva natural, o decizie firească care ajută la popularizarea atât a produselor, cât și a jocurilor, și o posibilitate pentru fanii de pretutindeni de a-și adăuga ceva mai multă personalitate gadget-urilor pe care le folosesc zi de zi – sau de a arăta că sunt mari fani ai unui titlu. În cazul de față, vorbim despre unul dintre concurenții serioși la titlul de cel mai popular joc video al ultimului deceniu – Fortnite, titlul care a făcut minuni pentru genul battle royale și l-a popularizat mai mult ca oricare alt joc, dând startul unui trend de a aduce acest tip de gameplay în cam orice joc posibil – inclusiv Forza Horizon a avut parte de un mod de tip battle royale la un moment dat.

Razer X Fortnite este astfel o colaborare destul de logică, între un producător care face periferice de gaming despre care se laudă că sunt pregătite inclusiv pentru esports, și un joc foarte popular și jucat de milioane de oameni. Am primit și noi cele patru periferice din colecție – mouse-ul Razer DeathAdder V3 Pro, tastatura BlackWidow V4 X, căștile Kraken V3 X și mousemat-ul Goliathus Extended Chroma, și o să vedem pe scurt ce e special la fiecare dintre ele. Nu aș zice că acest material e chiar un review, deși le-am folosit pe toate, dar nu vreau să analizez fiecare aspect pe care îl au, ca să nu mă întind prea tare și să te plictisesc. Deci, hai să vedem ce face ca perifericele Razer X Fortnite să iasă în evidență.

Cel mai important lucru la o colaborare de acest fel este felul în care produsele respective integrează design-ul jocului, dacă și cum reușesc să îl facă să se îmbine natural și să nu pară doar același mouse cu un alt design – deși fix asta este. E vorba despre ideea de a-i conferi oarecum o personalitate device-ului și de a captura esența jocului într-un aspect cât mai plăcut ochiului.

În cazul colecției de periferice Razer X Fortnite, Razer fix asta a făcut. A ales ca element central în jurul căruia să construiască estetica perifericelor Battle Bus-ul, probabil cel mai cunoscut asset din Fortnite, alături de celebra piñata în formă de lamă, și a aplicat culorile sale pe toate cele patru dispozitive. Astfel, toate sunt albastre cu desene galbene, ca și cum ar fi o bucată din Battle Bus, adăugând și dungi negre și portocalii.

Și bineînțeles, ca totul să fie complet, nu aveai cum să nu primești și ceva recompense în Fortnite, odată cu achiziția oricărui gadget din această colecție. În cazul mouse-ului și tastaturii, este vorba de două skin-uri de pickaxe – Cliffhanger și Demon Skull, în timp ce în cazul mousemat-ului și al căștilor recompensele sunt două skin-uri de glider – Raptor și Dauntless Dragon.

Razer DeathAdder V3 Pro este un mouse de 63 de grame, foarte ușor și ergonomic, și care are acel senzor Focus Pro 30K Optical pe care Razer îl pune pe maușii construiți special „pentru esports”. Varianta specială Fortnite este mai scumpă decât device-ul normal, evident, adăugând încă 40 de euro la preț, și deja am testat acest mouse și am vorbit despre el ceva mai pe larg într-un review dedicat, care se găsește aici. Așa cum spuneam și în concluzia acelui material, este creat pentru gamerii avizi, și oferă cam tot ce ai avea nevoie pe un mouse de top, mai ales dacă te joci multe titluri multiplayer. Elementele speciale aici includ un design foarte plăcut ochiului, ușor „ruginit”, cu lama din Fortnite desenată cu galben în partea de jos.

Razer BlackWidow V4 X prezintă același element grafic – lama desenată cu galben, însă de această dată poziționată deasupra săgeților. Partea de jos include banda cu portocaliu și negru, iar estetica este una foarte plăcută și aici. La interior se află switch-urile mecanice galbene ale celor de la Razer, mai silențioase și cu un travel și punct de activare mai mic decât variantele verzi sau portocalii. Am testat anterior variantele V4 Pro și V4 75%, astfel că știm deja cum se scrie pe un BlackWidow – foarte bine, distanța dintre taste nu este nici prea mică, nici prea mare, și există și 6 butoane dedicate Macro, pe care le poți configura după bunul plac al inimii. În ceea ce privește prețul, este același ca în cazul mouse-ului DeathAdder V3 Pro, dacă vrei varianta specială Fortnite, adică 199,99 euro, cele două fiind și cele mai scumpe periferice din această ediție limitată. Nu lipsește nici iluminarea RGB, un staple al tuturor tastaturilor Razer.

Razer Kraken V3 X arată parcă ceva mai liniștite ca design decât mouse-ul și tastatura, incluzând însă un element foarte interesant – o lamă desenată pe centrul fiecăreia dintre cupele exterioare, care servește și ca spațiu RGB, și poate fi astfel colorată în fel și chip. Căștile vin cu driverele de 40mm ale celor de la Razer (Razer TriForce) și cu microfonul HyperClear Cardioid, care funcționează foarte bine și îți redă vocea clar, atât pe Discord, cât și în jocuri. Pernuțele sunt confortabile, realizate dintr-un amestec de material textil și spumă de memorie. În ceea ce privește prețul, acesta este de 119,99 euro.

În fine, ultimul gadget din serie poate fi trecut puțin în ghilimele, fiindcă nu e chiar un gadget per se, ci mai degrabă un auxiliar, dar unul extraordinar de util și care integrează și puțină tehnologie. Este vorba de Razer Goliathus Extended Chroma, care este un mousemat foarte mare, ce include și iluminare RGB. La fel, nu lipsește desenul cu lama clasic Fortnite, nici semnul BattleBus-ului sau acea bandă portocalie cu negru. Problema aici este că prețul este același ca în cazul căștilor, adică 119,99 euro, unul care cu siguranță va fi considerat de mulți ca fiind mult prea piperat pentru ceea ce, la urma urmei, poate fi considerată ca o bucată de material pe care o pui peste birou.

Concluzia connect

Colecția Razer X Fortnite face fix ce-ar trebui să facă o astfel de ediție specială: integrează elementele recognoscibile ale jocului în periferice deja cunoscute și apreciate, însă asta face ca și prețul să urce simțitor în unele cazuri. Sigur, dacă ești fan Fortnite, nu e ca și cum ai unde să găsești astfel de device-uri în altă parte, deci dacă ți le dorești, nu prea vei avea de ales. Arată bine, se comportă excelent și le vei putea folosi ani buni, în mod normal.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , , , ,