Energy Expo - Join the revolution

După ce a fost prins că dezinformează, chatbot-ul de pe X, Grok, trimite acum către site-ul oficial pentru informații cu privire la alegeri

Scris de | 28 august, 2024
După ce a fost prins că dezinformează, chatbot-ul de pe X, Grok, trimite acum către site-ul oficial pentru informații cu privire la alegeri

X a anunțat un update pentru chatbot-ul său cu inteligență artificială, Grok, după ce cinci secretari de stat au emis avertizări cu privire la faptul că acesta propaga mesaje de dezinformare. Asistentul AI are acum un mesaj prin care spune că „pentru informații corecte și la zi despre alegerile din Statele Unite din 2024, vă rog să vizitați Vote.gov”, atunci când utilizatorii îl întreabă orice legat de alegeri.

Schimbarea a fost realizată după ce oficiali din Minnesota, New Mexico, Michigan, Washington și Pennsylvania au trimis plângeri scrise lui Elon Musk, proprietarul X, la începutul acestei luni. În acestea, ei subliniau faptul că Grok a oferit informații false cu privire la termenele limită de votare în statele respective. Grok, dezvoltat de o altă companie a lui Elon Musk, xAI, este disponibil doar utilizatorilor care plătesc un abonament pe rețeaua socială X, însă în scrisoare era semnalat faptul că dezinformarea a fost răspândită către „milioane de oameni” înainte ca aceasta să fie corectată, la 10 zile după ce a fost descoperită.

„Apreciem acțiunea X de a-și îmbunătăți platforma și sperăm că vor continua să aducă îmbunătățiri care să asigure utilizatorilor săi informații corecte din surse de încredere în acest an critic din punct de vedere electoral. Alegerile sunt un efort de echipă, și avem nevoie și spunem bun venit oricăror parteneri care doresc să asigure alegeri gratuite, corecte și sigure” a fost răspunsul oficialilor.

Update-ul nu afectează însă abilitatea recent obținută de Grok, de a genera imagini cu ajutorul AI-ului, inclusiv cele legate de alegeri. Această funcție a fost deja folosită pentru a popula platforma cu imagini false ale candidaților la alegerile prezidențiale, Kamala Harris și Donald Trump.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: X’s Grok bot now points to government website after election misinformation warnings