Energy Expo - Join the revolution

Elon Musk vrea să ofere internet gratis prin Starlink persoanelor care se află în situații de viață și de moarte

Scris de | 28 august, 2024
Elon Musk vrea să ofere internet gratis prin Starlink persoanelor care se află în situații de viață și de moarte

Elon Musk a declarat că sistemul Starlink de la SpaceX, destinat telefoanelor mobile, va fi gratis pentru utilizatori atunci când vine vorba de conectarea la serviciile de urgență. „Nu putem avea o situație în care cineva moare pentru că a uitat sau nu a putut să plătească,” a spus CEO-ul SpaceX într-un tweet marți.

Acest tweet a venit în contextul în care SpaceX solicită Comisiei Federale de Comunicații (FCC) să permită operarea comercială a tehnologiei „direct to cell” Starlink, în ciuda opoziției din partea unor companii rivale precum AT&T și Verizon.

Vinerea trecută, SpaceX a informat FCC că tehnologia Starlink va ajuta pe toată lumea, oferind o modalitate prin care SUA să trimită alerte de urgență tuturor utilizatorilor de telefoane mobile în zone fără semnal, chiar dacă aceștia nu sunt abonați la serviciu. Asta deoarece tehnologia celulară Starlink va folosi sateliți pentru a facilita conexiunea celulară și cea la internet pentru utilizatorii de pe Pământ.

Starlink de urgență pentru toată planeta

Marți, Musk a intervenit pe X, spunând că „acest lucru ar putea ajuta mulți oameni dacă sunt blocați în sălbăticie”. Într-un alt tweet, el a adăugat: „După ce am reflectat, SpaceX Starlink va oferi acces la serviciile de urgență pentru telefoanele mobile ale persoanelor aflate în dificultate, gratuit. Acest lucru se aplică la nivel mondial, cu condiția aprobării de către guvernele țărilor”.

Până în prezent Musk nu a oferit mai multe detalii, dar serviciul promite să fie similar cu funcția Emergency SOS de la Apple pentru iPhone-uri, care este, de asemenea, gratuită pentru iPhone 14 și modelele mai noi. În cazul Apple, serviciul prin satelit a salvat vieți în zone izolate, fără acces la rețelele convenționale de telefonie.

În ceea ce privește SpaceX, compania încearcă să obțină aprobarea FCC pentru a lansa sistemul celular Starlink with T-Mobile în această toamnă. Astfel, tweet-ul lui Musk a fost probabil menit să pună presiune pe autoritatea de reglementare din SUA. În aceeași serie de tweet-uri, comisarul republican al FCC, Brendan Carr, a postat: „Tehnologia direct to cell va aduce mari beneficii comunicațiilor pentru siguranța publică și serviciile de urgență.”

Cu toate acestea, SpaceX solicită FCC să emită o derogare care să permită companiei să opereze sateliții celulari Starlink dincolo de parametrii normali ai frecvențelor radio. SpaceX susține că are nevoie de această derogare pentru a asigura o acoperire mai bună și viteze mai rapide. Totuși, AT&T și Verizon au cerut FCC să respingă cererea, exprimându-și îngrijorarea că sateliții celulari Starlink vor genera prea multe interferențe radio.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , ,

Sursa: via PC Mag