Energy Expo - Join the revolution

AMD ne învață cum să „descărcăm” un upgrade de performanță în gaming pentru procesoarele Ryzen

Scris de | 28 august, 2024
AMD ne învață cum să „descărcăm” un upgrade de performanță în gaming pentru procesoarele Ryzen

Desigur, contrar glumei recurente de pe internet nu poți descărca mai mult RAM, însă acum poți descărca o performanță mai bună în jocuri dacă ești posesorul unui procesor nou din familia Ryzen pentru desktop. Săptămâna trecută, AMD a dezvăluit că a lucrat împreună cu Microsoft la un patch de optimizare pentru procesoarele Ryzen, care ar urma să fie disponibil pentru publicul larg odată cu următoarea actualizare Windows 11, versiunea 24H2. Însă Microsoft a portat acest patch și la versiunea actuală 23H2.

Rezultatul este o îmbunătățire semnificativă a performanței în jocuri pentru o varietate de procesoare Ryzen desktop din generațiile Zen 4 și Zen 5, inclusiv popularul model 7800X3D. „Utilizatorii vor trebui să caute KB5041587 în Windows Update > Advanced options > Optional updates,” a spus AMD într-un comunicat către Wccftech. „Ne așteptăm ca creșterea performanței să fie foarte similară între versiunile 24H2 și 23H2 cu KB5041587 instalat”.

Jurnaliștii hardware au început deja să testeze actualizarea 24H2 pentru Windows 11, care va fi disponibilă undeva la sfârșitul lunii septembrie, și au descoperit că, în medie, există o îmbunătățire a performanței de 10% în mai multe jocuri rulate la 1080p pe un Ryzen 7700X mai vechi. Pe cel mai nou Ryzen 9700X, Hardware Unboxed a constatat că Windows 11 24H2 oferă, de asemenea, o îmbunătățire a performanței medie de 11% în aceleași teste de jocuri.

Acum că Microsoft a portat acest patch și pentru instalările existente de Windows 11 versiunea 23H2, nu mai este nevoie să te înscrii în programul de testare Release Preview pentru a obține 24H2 și, odată cu actualizarea, și îmbunătățirile de performanță pentru procesoarele Ryzen.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: via The Verge